A kakaós csiga receptje
Így készítsd el házilag
Nem szereted a száraz, morzsálós bolti csigát? Süsd meg otthon, egészen más ízekre lelhetsz így kakaós csiga fronton.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekkor elengedhetlen kelléke volt a kakaós csiga reggelire tejjel, teával vagy éppen kakaóval. Egyszerű beszerezni a sarki kisboltban vagy pékségben, de valljuk be, ritkán találni tökéletes darabot.

Ha nem akarsz száraz, morzsálódó kakaós csigát, akkor süsd meg otthon, és varázsold elő a gyerekkor reggeleit.

Kakaóscsiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • olaj
  • porcukor

A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel. Ha ez megvan, keverd össze a cukros tojással.

Add a liszthez a tojássárgás, élesztős masszát, és keverd el. Add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát.

A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Kend meg olajjal a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg.

Képünk és leadképünk a kajatanya.blog.hu oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

kenyerke
  • kenyér
  • édességek

Ropogós házi cipó

linzerkosar
  • gyümölcs
  • sütemény

Linzerkosárkák egyszerűen

Ezt is szeretjük