Az eredeti császármorzsa receptje

Míg nálunk az olcsó, grízes változat terjedt el, az eredeti inkább összetört palacsintára emlékeztet. Próbáld ki, amit Ferenc József is evett .

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki volt már síelni a szomszéd Ausztriában, az tudja, hogy ott a kaiserschmarren, vagyis a császármorzsa egészen más, mint itthon. Ferenc József kedvenc desszertjében ugyanis eredetileg nem szerepelt a búzadara.

A daramenetes, lisztes változatot apró darabokra szedik, vajon megforgatják, és lekvárral vagy vaníliaszósszal, mazsolával kínálják.

Az eredeti császármorzsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A lisztet szitáld a langyos tejbe, majd lassan keverd el, hogy sima legyen. A tojások sárgáját keverd ki 8 dkg cukorral, majd add hozzá a lisztet. Olvaszd meg a vaj felét, majd keverd a lisztes tejhez. A megmaradt cukrot verd kemény habbá a tojásfehérjével. A tojáshabot óvatosan forgasd a tésztába.

A maradék vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd közepes lángon süsd meg úgy, hogy ha már megszikkadt a tészta, akkor összetöröd egy fakanállal vagy lapáttal.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük