Az eredeti császármorzsa receptje
Míg nálunk az olcsó, grízes változat terjedt el, az eredeti inkább összetört palacsintára emlékeztet. Próbáld ki, amit Ferenc József is evett .
Aki volt már síelni a szomszéd Ausztriában, az tudja, hogy ott a kaiserschmarren, vagyis a császármorzsa egészen más, mint itthon. Ferenc József kedvenc desszertjében ugyanis eredetileg nem szerepelt a búzadara.
A daramenetes, lisztes változatot apró darabokra szedik, vajon megforgatják, és lekvárral vagy vaníliaszósszal, mazsolával kínálják.
Az eredeti császármorzsa
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 5 dkg vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- só
A lisztet szitáld a langyos tejbe, majd lassan keverd el, hogy sima legyen. A tojások sárgáját keverd ki 8 dkg cukorral, majd add hozzá a lisztet. Olvaszd meg a vaj felét, majd keverd a lisztes tejhez. A megmaradt cukrot verd kemény habbá a tojásfehérjével. A tojáshabot óvatosan forgasd a tésztába.
A maradék vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd közepes lángon süsd meg úgy, hogy ha már megszikkadt a tészta, akkor összetöröd egy fakanállal vagy lapáttal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kávé
- tiramisu
Poharas tiramisu karamellával
- piskóta
- édességek
Könnyű, gyors piskóták vasárnap délutánra
- tojás
- tej