3 levesbetét, amit mindenki szeret
Finomabbnál finomabb leveseket készíthetsz akár minden nap, dobd fel őket isteni levesbetétekkel!
Ugyan finomak a boltban kapható megoldások is, de hamar unalmassá válhat a tészta és az ipari levesgyöngy, ezért jobb, ha házilag készítesz levesbetétet!
Bármelyiket választod, nyugodtan variálhatsz még rajta, keverj a masszájukba zöldfűszereket vagy erősebb ízű sajtot, a kenyérkockákat pedig tényleg bármivel megszórhatod, amit csak megkívánsz!
Levesgyöngy házilag
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Mintha csak galuskát készítenél, a tojást keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, és jöhet a sütés. Forrósíts olajat egy serpenyőben, amíg felmelegszik, formázz apró golyókat a tésztából, majd pirítsd őket aranybarnára. Szűrőkanállal szedd ki őket papírtörlőre, majd kínáld a leves mellé. Ha van otthon pár dekányi kelt tészta, abból is kisütheted!
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pirított kenyérkocka
Hozzávalók:
- pár szelet kenyér
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint sajt
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
A kenyereket darabold nagyjából egységes méretű kockákra. A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. A fokhagymát reszeld egy kis tálkába, és keverd el az olajjal, majd ezzel kend meg a kenyérkockákat, és szórd meg őket reszelt sajttal is. Ha ezzel kész vagy, told be a sütőbe, pár perc alatt készre pirulnak.
Grízgombóc
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 evőkanálnyi olaj
- búzadara
- só
Elkészítés ideje:
12 perc + a pihentetés.
Elkészítés menete:
A tojásokat üsd egy tálkába, add hozzájuk az olajat, majd ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Lassan adagold hozzájuk a búzadarát, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg közepesen sűrű massza nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, legalább fél órára tedd félre pihenni. Amikor ez letelt, formázz galuskákat a masszából, és enyhén sós forró vízben főzd őket készre.
Egyszerű, de nagyszerű ételek krumpliból
A krumpli ezerféleképpen elkészíthető alapanyag, a kedvenc hozzávalóiddal megrakva és kisütve zseniális fogás.
OLVASD EL EZT IS!
- marha
- sárgarépa
Az eredeti táfelspicc receptje
- tojás
- fokhagyma
A tökéletes zsemlegombóc receptje
- paradicsom
- zöldség