3 levesbetét, amit mindenki szeret
Így készítsd el otthon!
Finomabbnál finomabb leveseket készíthetsz akár minden nap, dobd fel őket isteni levesbetétekkel!

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

Sikkes és nőies: mutatjuk a legszebb virágmintás blúzokat, árral, lelőhellyel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan finomak a boltban kapható megoldások is, de hamar unalmassá válhat a tészta és az ipari levesgyöngy, ezért jobb, ha házilag készítesz levesbetétet!

Bármelyiket választod, nyugodtan variálhatsz még rajta, keverj a masszájukba zöldfűszereket vagy erősebb ízű sajtot, a kenyérkockákat pedig tényleg bármivel megszórhatod, amit csak megkívánsz!

Levesgyöngy házilag

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Mintha csak galuskát készítenél, a tojást keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, és jöhet a sütés. Forrósíts olajat egy serpenyőben, amíg felmelegszik, formázz apró golyókat a tésztából, majd pirítsd őket aranybarnára. Szűrőkanállal szedd ki őket papírtörlőre, majd kínáld a leves mellé. Ha van otthon pár dekányi kelt tészta, abból is kisütheted!

Pirított kenyérkocka

Hozzávalók:

  • pár szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint sajt

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

A kenyereket darabold nagyjából egységes méretű kockákra. A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. A fokhagymát reszeld egy kis tálkába, és keverd el az olajjal, majd ezzel kend meg a kenyérkockákat, és szórd meg őket reszelt sajttal is. Ha ezzel kész vagy, told be a sütőbe, pár perc alatt készre pirulnak.

Grízgombóc

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • búzadara

Elkészítés ideje:

12 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A tojásokat üsd egy tálkába, add hozzájuk az olajat, majd ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Lassan adagold hozzájuk a búzadarát, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg közepesen sűrű massza nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, legalább fél órára tedd félre pihenni. Amikor ez letelt, formázz galuskákat a masszából, és enyhén sós forró vízben főzd őket készre.

Egyszerű, de nagyszerű ételek krumpliból

A krumpli ezerféleképpen elkészíthető alapanyag, a kedvenc hozzávalóiddal megrakva és kisütve zseniális fogás.

Ezt is szeretjük