A 7 legjobb lekvárrecept nyárra, amit a kezdők sem rontanak el

Itt a legfinomabb gyümölcsök szezonja, most tegyél el belőlük a későbbiekre!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron dőzsölünk a finomabbnál finomabb gyümölcsökben, és bár most már talán a hidegebb hónapokban is hellyel-közzel mindet be lehet szerezni a piacokon, azoknak azért mégsincs olyan íze, mint a saját, illetve valamely rokon, ismerős kertjében termett társaiknak. Ha van egy kis szabadidőd, érdemes pár kiló igazi nyári gyümölcsöt lekvár formájában megőrizned a későbbiekre is.

Eperlekvár

Az eper a nyár egyik szimbóluma is lehetne, a messziről és közelről is pompás gyümölcs minden változatban isteni, készítheted turmixnak, salátának, rakhatod tortára, illetve elteheted későbbre. A cukros változat receptjét itt, a cukormentes megoldás receptjét pedig itt találod.

Barack

Kajszi- vagy őszibarack, bármelyiket is választod, biztosan finom, szép színű és népszerű lesz a végeredmény. A barack héját nem árt eltávolítani, de azért az sem baj, ha marad benne egy kevés. A nagyi mindennél zseniálisabb baracklekvárját így tudod elkészíteni.

Meggy

A meggyszezon megkerülhetetlenül itt van a nyakunkon, és a testvérével, a cseresznyével egyetemben kilószám fogyasztja mindenki a messziről felismerhető gyümölcsöt. A savanykásabb meggyből olyan lekvárt készíthetsz, ami után bárki megnyalja mind a tíz ujját, mindössze kilónként 15 dekagramm cukor és 3 deciliter víz kell hozzá, főzd őket együtt, majd a megfelelő állagot elérve adagold a lekvárt fertőtlenített üvegekbe.

Szilva

Nem túl meglepő módon a zamatos szilvából is egészen pompás lekvárt készíthetsz, a színe gyönyörű, az íze pedig ellenállhatatlan lesz, csak egy kis türelmet igényel. A mindennél finomabb gyümölcslekvár receptjét itt találod.

Csipkebogyó

A hecsedli, ahogy régen szólították ezt a szupertápláléknak is beillő csipkebogyót, kiváló lekváralapanyag. Az immunerősítő, vitaminokban és ásványi anyagokban tobzódó bogyós gyümölcsből pont úgy kell lekvárt főzni, mint minden másból, cukor és víz felhasználásával. Az arányok nagyjából megegyeznek a meggyével, de az első főzés után már tudni fogod, hogy te milyennek szereted.

Áfonya

A savanykás erdei gyümölcsöt is könnyedén beszerezheted a nyár folyamán, vagy egy-egy nagyobb túra során egyenesen az erdőben is összeszedheted, bár ez egy kicsit hosszadalmasabb munka, de az íz majd kárpótol mindenért. Néhány más, különlegesebb lekvárral együtt itt találod a receptjét.

Narancs

A narancs ugyan egyáltalán nem szezonális gyümölcs idehaza, de ha már úgyis lekvárszezon van, jobb most elkészíteni ebből is a kívánt adagot, hogy később már csak élvezni kelljen az ízeket. Alig egy óra alatt kész van egyébként, és mindenkit elbűvöl. Így kell készítened.

Nyári nyalánkságok

A kánikulával beköszöntött a könnyű és finom édességek szezonja is.

A legfinomabb krémes desszertek: maximum 30 perc, és már eheted is

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük