Nyári meggyleves recept
Készíts gyümölcslevest a kánikula ellen!
Egy jól behűtött meggylevesnél kevés jobb dolog történhet a nagy hőségben, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a leves akkor lesz a legjobb, ha pihent már a hűtőben pár órát, úgy a legnagyobb kánikula ellen is sikerrel veheted fel vele a harcot.

Vaníliafagyival díszítheted tálaláskor, fantasztikusan mutat, és az íze sem rossz.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg meggy, málna, áfonya vegyesen
  • 1 citrom
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 fél tasak vaníliás cukor
  • 1 kis marék szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanálnyi liszt

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket tisztítsd meg alaposan, a magokat távolítsd el, majd előbbieket tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje őket. Add hozzájuk a cukrokat, a sót, a fahéjat és a szegfűszeget.

A citromot nagyon alaposan tisztítsd meg, majd reszeld a lébe a héját. Ezután gyújts a lábas alá. Időnként keverd meg, de más dolgod nem lesz, amíg fel nem forr. 

Amikor ez megtörténik, keverd el a liszttel a tejszínt, szedj hozzá két-három evőkanállal a levesből, hőkiegyenlítés céljából, majd ezzel a keverékkel sűrítsd be a levest. Habverővel keverd simára az egészet, hagyd, hogy még egyet buggyanjon, majd vedd el a tűzről. Hűtsd le, tedd a hűtőbe, és fogyaszd, amikor jólesik. 

Mennyei finomságok sütés nélkül

Nem kell a forró sütő mellett álldogálnod, hogy finomakat készíts.

Ezt is szeretjük