Nyári meggyleves recept
Készíts gyümölcslevest a kánikula ellen!
Egy jól behűtött meggylevesnél kevés jobb dolog történhet a nagy hőségben, próbáld ki!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a leves akkor lesz a legjobb, ha pihent már a hűtőben pár órát, úgy a legnagyobb kánikula ellen is sikerrel veheted fel vele a harcot.

Vaníliafagyival díszítheted tálaláskor, fantasztikusan mutat, és az íze sem rossz.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg meggy, málna, áfonya vegyesen
  • 1 citrom
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 fél tasak vaníliás cukor
  • 1 kis marék szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanálnyi liszt

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket tisztítsd meg alaposan, a magokat távolítsd el, majd előbbieket tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje őket. Add hozzájuk a cukrokat, a sót, a fahéjat és a szegfűszeget.

A citromot nagyon alaposan tisztítsd meg, majd reszeld a lébe a héját. Ezután gyújts a lábas alá. Időnként keverd meg, de más dolgod nem lesz, amíg fel nem forr. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Amikor ez megtörténik, keverd el a liszttel a tejszínt, szedj hozzá két-három evőkanállal a levesből, hőkiegyenlítés céljából, majd ezzel a keverékkel sűrítsd be a levest. Habverővel keverd simára az egészet, hagyd, hogy még egyet buggyanjon, majd vedd el a tűzről. Hűtsd le, tedd a hűtőbe, és fogyaszd, amikor jólesik. 

Mennyei finomságok sütés nélkül

Nem kell a forró sütő mellett álldogálnod, hogy finomakat készíts.

Ezt is szeretjük