Pofonegyszerű sajttortarecept: 20 perc alatt elkészülsz vele
A sütőt sem kell bekapcsolnod, hogy ez az egyszerű édesség az asztalra kerüljön.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttortáknak temérdek változata ismert, van többféle sült és többféle nyers változata, most a legegyszerűbb verzió receptjét mutatjuk be.

Az összetört kekszhez adhatsz még durvára tört mogyorót, mandulát, diót, amihez csak kedved van.

Sajttorta

Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone
  • 25 dkg háztartási vagy zabkeksz, illetve bármilyen, általad kedvelt keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 marék piros bogyós gyümölcs vagy 10 dkg lekvár
  • 1 citrom
  • 1 púpozott evőkanálnyi zselatinpor

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A kekszet törd össze, a vajat pedig olvaszd fel. Ha ezzel megvagy, keverd őket össze, egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd egyengesd el rajta ezt a masszát. A zselatinport főzd fel forró vízben, a csomagoláson leírtaknak megfelelően.

A citromot tisztítsd meg jó alaposan, és a héja felét reszeld egy tálba. A többi hozzávalót halmozd rá, majd add hozzájuk a zselatint is. Keverd az egészet homogén masszává.

Ezt a masszát rétegeld a tortaforma alján elhelyezett morzsára, majd szórd meg a kiválasztott gyümölccsel vagy lekvárral. Ezután már semmi más dolgod nincs, mint betenni az egészet a hűtőbe, és megvárni, míg megdermed.

A legfinomabb receptek túróval

Összeszedtük mindenki kedvenceit.

Ezt is szeretjük