Zöldséges, húsos, rakott: 8 isteni krumplis fogás a sütőből

A tepsis krumplit legalább ezerféle variációban elkészítheted. Bármelyiket választod is, senkit nem ér csalódás.

Legfinomabb tepsis krumplik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár főfogást, akár különleges köretet készítenél, a tepsis krumplival nyert ügyed van. Mindegy, hogy töltöd, rakottasként készíted, esetleg csak sajtot reszelsz rá, biztos, hogy ízletes lesz a végeredmény. Bármilyen zöldséget pakolhatsz mellé, spenótot, karalábét, paradicsomot, vagy tuningolhatod kolbásszal, csirkével, baconnel. 

Garantáltan nem szárad ki a krumpli, ha jól meglocsolod tejszínnel, vagy nyakon borítod tejföllel. A ropogós, nyúlós sajtréteg pedig már csak a ráadás. Fűszerezéssel is megbolondíthatod még a legegyszerűbb fogásokat is, a bazsalikom, a rozmaring, a kakukkfű is feldobja a krumplit. Válogass köret vagy főétel közül, itt biztosan találsz neked tetsző receptet. 

Hús nélkül is lehet finom és laktató a tepsis krumpli, a paradicsomos változat ínycsiklandó. A zöldfűszeres tejszín és a többféle sajt különleges ízt ad az ételnek. Kevés munka van vele, a végeredmény mégis felejthetetlen. Igazán vonzó lesz a fogás, ha a krumplit állítva teszed a tepsibe.
Ez sokkal jobb, mint az egyszerű sült krumpli! Almával és hagymával felturbózva fantasztikus lesz a szaftos fogás. Az édes és a sós ízek illenek egymáshoz, és a sütőben jól összeérnek.
A tepsis krumplit spenóttal is feldobhatod. Kínálhatod önmagában, de remek választás sültek, grillezett húsok mellé is. Ha tejszínes szószban sütöd, biztosan nem szárad ki.
A régi klasszikus, a magyaros rakott krumpli sok kolbásszal és tejföllel az igazi. Érdemes néha variálni a megszokott recepten. A tojás helyett paradicsom és hagyma is kerülhet bele. Még csábítóbb lesz, ha sajtot is szórsz a tetejére.
A csirkemáj is fantasztikus lesz, ha krumplival, sütőben sütöd. Sok fokhagymával még jobb, no meg zöldfűszerekkel. Csak a végén sózd be a májat, így biztosan vajpuha lesz.
A krumplirétegek közé csempéssz húst. Csirke vagy karaj is remek választás. A krumplit félig főzd meg, a húst pedig süsd elő, hogy ne kelljen túl hosszú ideig járatni a sütőt.
A krumpligombóc igazi különlegesség, fejedelmi ebéd vagy vacsora lehet. Főleg baconnel, tejszínes szószban sütve és sok sajttal megbolondítva. A gombócokat főtt krumpliból könnyű elkészíteni.
Ez a sült krumpli tényleg pofonegyszerű, mégis isteni. Csak vágd be, és töltsd meg mindenféle finomsággal. Baconnel, sok sajttal, tejföllel, zöldfűszerekkel minden igényt kielégít.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük