A 8 legfinomabb sütőben sült rakott tészta: csirkemellel, karfiollal és sajttal is készülhetnek

A sütőben sült tészták nagyon finomak és változatos módon készíthetők el. Rakd meg őket csirkemellel, sajttal vagy akár karfiollal!

A legfinomabb sütőben sült tészták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ropogósra sült tészta, a tetején nyúlós vagy éppen roppanós sajtkéreggel, a belsejében pedig krémes töltelékkel… mindenkinek megvan a maga kedvenc változata, amelyet akár hetente szívesen fogyaszt. Legyen szó zöldséges, húsos vagy sajtos receptről, a rakott tésztának nem lehet ellenállni.

Bár sok munka nincs velük a konyhában, nem érdemes időszűkében nekiállni, ugyanis az ízek akkor adják ki magukat a legjobban, ha elég idejük volt összesülni. Ezért az általában viszonylag rövid előkészítés után adj nekik időt a sütőben! A legtöbb változatnak jót tesz, ha először fólia alatt sütöd őket, amelyet a végén leveszel a tepsi tetejéről, és hagyod, hogy a tészta és a sajt a tetején ropogósra piruljon.

A legfinomabb rakott tészták

A sült tésztákat készítheted kiadósan, rengeteg hússal, krémesen, sok sajttal és vegetáriánus változatban, zöldségekkel megrakva. Sőt, akár édességet is összeállíthatsz így, ami egy tartalmas leves után második fogásnak is tökéletes. Kísérletezz bátran, próbáld ki a különböző nemzetek specialitásait is!

Ne csak húsvétkor készíts sonkás-sajtos rakott tésztát! Ez a recept a bizonyíték arra, hogy néha a legegyszerűbb hozzávalókból is zseniális étel hozható össze.
Ha húst és zöldségeket is szívesen fogyasztasz, ezt a csirkés, zöldséges pennét neked találták ki. A kukoricát és a borsót a gyerekek is szeretni szokták, így nekik sem lesz kifogásuk a vacsora ellen.
Lasagnelapokból akár édességet is készíthetsz. Az almás-túrós rakott tészta után mindenki megnyalja a tíz ujját. Egy kis vaníliapudingtól csak még finomabb lesz.
A brokkolival és baconnel sült penne után biztos, hogy senki nem marad éhes. A zöldségben rengeteg a vitamin, amire a téli hónapokban különösen szükség van.
A sütőtökkel és darált hússal rakott tészta még finomabb, ha friss zöldfűszerekkel ízesíted. Úgy az igazi, ha a szószba és a tészta tetejére is bőven juttatsz parmezán sajtot.
Ahány nemzet, annyiféle rakott tészta. A görög makaróni, vagyis a pastitio rengeteg darált hússal és krémes sajtmártással összesütve készül.
Hús nélkül is igazán laktató lehet a sült tészta. A karfiolos penne lelkét a sok krémsajt és a füstölt sajt adja.
Csempéssz egy keveset a napfényes Olaszországból a konyhádba ezzel a felejthetetlen mozzarellás-paradicsomos tésztával! Koktélparadicsomot egész évben kapsz, így bármikor elkészítheted ezt a nyárias hangulatú vacsorát.
Ezt is szeretjük