Karfiolos penne tejszínes, fokhagymás szószban sütve, kétféle sajttal
A karfiolos pennéhez remekül megy a gazdag, sajtos mártás. Úgy a legfinomabb, ha az ízek a sütőben érnek össze.


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Ha szereted a karfiolt, érdemes tésztára feltétként is kipróbálnod. A tejszínes mártást többféle sajt és fokhagyma dúsítja, ezért biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Ha színes tésztákból készíted, különlegesen vidám hangulatot adhatsz a vacsorának, de egyszerű fehér pennéből is ugyanolyan finom.
Karfiolos, tejszínes rakott penne
Hozzávalók:
- 40 dkg színes penne
- 1 fej karfiol
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg natúr krémsajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl natúr krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd roppanósra. Szűrőlapáttal szedd ki a lábosból, majd ugyanabban a vízben főzd a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, csöpögtesd le, és tartsd melegen, de a főzővizet ne öntsd ki.
Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, egy percig pirítsd, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, borsozd, add hozzá az őrölt szerecsendiót, a krémsajtot, és a reszelt füstölt sajt felét. Melegítsd a szószt, amíg a sajtok teljesen felolvadnak, és a mártás besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígítsd. A végén keverd hozzá a karfiolrózsákat is.
Egy tűzálló tálban egyengesd el a kifőtt tésztát, öntsd nyakon a karfiolos tejszínnel, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Tedd be a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Ha eddig még nem tetted volna, az igazi, házi karfiollevest is ki kell próbálnod.
Még több recept