Karfiolos penne tejszínes, fokhagymás szószban sütve, kétféle sajttal
A karfiolos pennéhez remekül megy a gazdag, sajtos mártás. Úgy a legfinomabb, ha az ízek a sütőben érnek össze.

karfiolos-rakott-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a karfiolt, érdemes tésztára feltétként is kipróbálnod. A tejszínes mártást többféle sajt és fokhagyma dúsítja, ezért biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Ha színes tésztákból készíted, különlegesen vidám hangulatot adhatsz a vacsorának, de egyszerű fehér pennéből is ugyanolyan finom.

Karfiolos, tejszínes rakott penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg színes penne
  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl natúr krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd roppanósra. Szűrőlapáttal szedd ki a lábosból, majd ugyanabban a vízben főzd a tésztát a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, csöpögtesd le, és tartsd melegen, de a főzővizet ne öntsd ki.
Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, egy percig pirítsd, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, borsozd, add hozzá az őrölt szerecsendiót, a krémsajtot, és a reszelt füstölt sajt felét. Melegítsd a szószt, amíg a sajtok teljesen felolvadnak, és a mártás besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígítsd. A végén keverd hozzá a karfiolrózsákat is.

Egy tűzálló tálban egyengesd el a kifőtt tésztát, öntsd nyakon a karfiolos tejszínnel, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Tedd be a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Ha eddig még nem tetted volna, az igazi, házi karfiollevest is ki kell próbálnod.

Ezt is szeretjük