Sonkás, sajtos rakott tészta egybesütve: a sok tejfölnek köszönhetően finom szaftos
Maradék sonkával ennél jobb nem is történhetne! Tésztával összesütve, sajttal feldobva isteni ebéd lehet.

- Ez az egyszerű nyári ruha uralja most a trendeket: a csőfazon a sportos és nőies stílusból sem hiányozhat idén »
- Az 53 éves Cate Blanchett a szokásosnál is gyönyörűbb ezeken a portréfotókon: felidézi a hollywoodi csillogást »
- Csupán 8 kozmetikumra van szükség a hatékony arcápolási rutinhoz: nem kell a fél fürdőszobát magadra kenned »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Rúzsa Magdi 5 hónapos ikrei kívül-belül különbözőek: Keve, Lujzi és Zalán ilyen babák
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Ha maradt egy kevés a húsvéti sonkából, de a mennyisége nem elég ahhoz, hogy a család jóllakjon vele, akkor készíts belőle rakott tésztát! A sonkás-sajtos spagettinek a teteje ropogós, a belseje krémes, a füstölt sonka szaftja pedig ellenállhatatlanul járja át a sütőben.
Sonkás, sajtos rakott tészta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 25 dkg füstölt, főtt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sonka sütéséhez
Elkészítés:
A spagettit rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson olvasható ideig, majd szűrd le. Amíg a tészta fő, a sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A sajtot reszeld le, a tejfölt keverd el a tojással.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Oszd el benne először a tésztát, majd keverd hozzá a sonkadarabokat és a tojásos tejfölt. Óvatosan sózd és borsozd, de vigyázz, mert a sonka is sós. A tetejére rakj vajdarabkákat, végül szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe, így süsd fél órát, a végén pedig negyedórára vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A szaftos sajtmártás a gnocchihoz is jól passzol.
Még több recept