Sonkás, sajtos rakott tészta egybesütve: a sok tejfölnek köszönhetően finom szaftos
Maradék sonkával ennél jobb nem is történhetne! Tésztával összesütve, sajttal feldobva isteni ebéd lehet.

sonkas teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha maradt egy kevés a húsvéti sonkából, de a mennyisége nem elég ahhoz, hogy a család jóllakjon vele, akkor készíts belőle rakott tésztát! A sonkás-sajtos spagettinek a teteje ropogós, a belseje krémes, a füstölt sonka szaftja pedig ellenállhatatlanul járja át a sütőben.

Sonkás, sajtos rakott tészta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 25 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sonka sütéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson olvasható ideig, majd szűrd le. Amíg a tészta fő, a sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A sajtot reszeld le, a tejfölt keverd el a tojással.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Oszd el benne először a tésztát, majd keverd hozzá a sonkadarabokat és a tojásos tejfölt. Óvatosan sózd és borsozd, de vigyázz, mert a sonka is sós. A tetejére rakj vajdarabkákat, végül szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe, így süsd fél órát, a végén pedig negyedórára vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A szaftos sajtmártás a gnocchihoz is jól passzol.

Ezt is szeretjük