Csirkés, zöldséges rakott penne: belül finom krémes, és dupla adag sajt kerül rá

A csirkével és zöldségekkel rakott penne a rengeteg tejszíntől és a tetejére sült ropogós sajttól lesz igazán ellenállhatatlan.

csirkes zoldseges penne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még finomabb a tészta, ha mindenféle finomsággal rakod meg, és így sütöd egybe. Ebbe a rakott pennébe csirkemellkockák, zöldborsó és kukorica kerül, de valójában csak az ízléseden múlik, hogy milyen zöldségekkel szeretnéd gazdagítani.

Csirkés, zöldséges rakott tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg penne
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg konzerv morzsolt kukorica
  • 15 dkg konzervzöldborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, majd kevés olívaolajon pirítsd meg. Ha már átsültek, szűrőlapáttal szedd ki őket. A sajtot reszeld le, a konzerveket csepegtesd le. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával. Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengesd el benne a tésztát, a csirkehúst és a zöldségeket, forgasd össze a sajtos, fűszeres tejszínnel, majd szórd meg a kimaradt reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd tovább addig, amíg a sajt megpirul a tetején.
 

Ricottával és paradicsommal is dúsíthatod a rakott tésztát, amelynek akár mozzarellát is olvaszthatsz a tetejére.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük