Paradicsommal, mozzarellával sült, rakott tészta: 40 perc sem kell hozzá
A napfényes Olaszország ízeit hozza el a konyhádba a paradicsommal és a mozzarellával sült rakott tészta.

paradicsomos-mozzarellas-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell finomabb a mozzarella és a paradicsom egyvelegénél, amelyek ezúttal a tésztával együtt, a sütőben sülnek krémesre. Legjobb, ha a kényeztető tésztát friss bazsalikommal fűszerezed, de ha azt nem tudsz beszerezni, a szárított is megfelelő. Elrontani nem lehet, de mindenképp süsd össze a sütőben, csak finomabb lesz tőle!

Paradicsomos-mozzarellás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 20 dkg mozzarellagolyó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Amikor fogkemény, szűrd le. A koktélparadicsomokat vágd ketté. A vöröshagymát kockázd fel, és olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a bazsalikom nagy részét, sózd, borsod, és főzd hét-tíz percig, majd forgasd bele a tésztát.


A paradicsomszószos tésztát helyezd tűzálló tálba. Oszd el a tetején a mozzarellagolyókat és a félbevágott koktélparadicsomokat. Szórd meg kevés frissen őrölt borssal, a maradék bazsalikommal, majd told a sütőbe, amíg a sajt elolvad, és a paradicsom egy kicsit megsül. Tálaláskor bazsalikomlevelekkel díszítsd.
Ha a sajtok szerelmese vagy, ez a négysajtos tészta is garantáltan ízleni fog.

Ezt is szeretjük