Sütőtökös rakott tészta fűszeres darált hússal és sok sajttal: kiadós és laktató finomság
A darált hússal és sütőtökkel rakott tészta igazi őszies hangulatú, laktató egytálétel.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
A sütőtök hihetetlen változatosan elkészíthető étel: főzhetsz belőle levest, süteményt, alapja lehet mártásoknak, és ehhez a fűszeres, húsos sült tésztához is remekül passzol. Ha van egy kis időd, érdemes egyszerre többet is meghámoznod és felkockázva a mélyhűtőbe tenned belőle, hogy a szezon elmúltával is legyen mihez nyúlnod, ha készítenél belőle valami finomságot.
Sütőtökös-darált húsos rakott tészta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg csőtészta
- 30 dkg darált hús
- 25 dkg reszelt parmezán
- 5 dl alaplé
- 3 ág friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis sütőtök
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, szűrd le, és tedd félre.
A vöröshagymát aprítsd fel. A felét egy kisebb lábosban párold üvegesre, majd dobd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig.
A sütőtököt hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Egy másik lábosban párold meg a hagyma másik felét. Ha már puha, keverd hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy percig, majd add hozzá a sütőtököt is. Öntsd fel alaplével, enyhén sózd meg, és főzd addig, amíg a tök megpuhul. Ekkor kanalazd az egészet turmixgépbe, add hozzá a parmezán bő felét és néhány szál bazsalikom letépkedett levelét, majd pürésítsd.
Egy tepsi aljába önts egy kevés olajat, és oszd el rajta a tészta felét. Kanalazd rá a darált húst, arra a tökpürét, majd fedd le a maradék tésztával, a tetejét pedig szórd meg a kimaradt reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe szűk félórára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
Bár a felhasznált alaplevet kockából is elkészítheted, finomabb és sokkal egészségesebb, ha házilag készítesz egy nagy adagot, amit utána kiporciózva lefagyaszthatsz további felhasználásra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept