Brokkolis, baconös tészta tejszínnel és sajttal: összesütve a legfinomabb
A gazdag, tejszínes szósszal készült brokkolis, baconos tészta sütőben sütve igazán finom.

brokkolis baconos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb tésztaételt is feldobhatod azzal, ha a mártással összekeverve a sütőben hagyod ropogósra pirulni. Ebbe az isteni rakott tésztába roppanósra párolt brokkoli, vékonyra szeletelt bacon és fűszeres, tejszínes-tejfölös szósz kerül, a tetejét pedig a ráolvadt sok-sok reszelt sajt koronázza meg.

Brokkolis-baconös rakott tészta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 25 dkg penne
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, majd szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A brokkolit kevés sós vízben öt-hét perc alatt párold roppanósra. A bacont kockázd fel. 

Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a bacont. Add hozzá a brokkolit, együtt kevergesd egy-két percig, majd kanalazd bele a tejszínt és a tejfölt. Sózd, borsozd, szórd meg egy csipet szerecsendióval, és forrald össze az egészet. Ha túlzottan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígíthatod. 

Egy tepsit kenj ki vajjal, oszd el benne a kifőtt tésztát, keverd össze a tejszínes brokkolival, szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tészta és a sajt is megpirulhasson.

Gondolnád, milyen változatos módokon készítheted el a brokkolit? Akár fasírtot is gyúrhatsz ebből a szuperegészséges zöldségből.

Ezt is szeretjük