Almás-túrós rakott tészta: lasagnelapokból készül, és ellenállhatatlan

A rakott tészta édesen, túróval megbolondítva is kitűnő. Főleg, ha össze is sütöd.

almas-turos-rakott-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós tésztát általában sósan, tejföllel, sült szalonnával készítjük, pedig édesen is megér egy próbát. Almával még izgalmasabbá teheted, a sütőben pedig az ízek még jobban összeérnek.  

Almás-túrós rakott tészta receptje

Hozzávalók

  • 20 lap lasagne
  • 50 dkg túró
  • 4 dl habtejszín
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd át villával, keverd hozzá a tejszínhabot, a tojást, a cukrot, a pudingport és a vaníliáscukrot, majd dolgozd jól össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal, kenj rá kevés túrós keveréket, majd rakj le egy sor tésztalapot. Arra kanalazz a keverékből, tegyél rá almaszeleteket, és folytasd tovább a rétegezést. A tetejére túró és alma kerüljön. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a lapok puhák, kiveheted a sütőből. 
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük