Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ribizli

A kis piros bogyó tökéletesen alkalmas lekvárok, zselék készítésére, de cukorral felfőzve egy gombóc vaníliafagylalttal is csodálatos.

Kapcsolódó cikk:
3 hatékony salaktalanító, karcsúsító étel »

Egres

Más néven piszke. A méltatlanul háttérbe szorult zöld bogyóból készíthetsz  kompótot, zselét, de még savanyúságot is. Sőt, sült hús mellé pikáns mártásként is feltálalhatod.

Sárgadinnye

Formázz belőle kis golyókat, öntsd le kevés mézzel, tégy rá pár levél mentát, és már kész is a csodálatos nyári desszert. Ha izgalmasabbra vágysz, akkor pezsgőbe is szórhatod.

Szeder

A fekete, édes, lédús bogyó júliusban érik. Fagylaltok, turmixok alapanyagaként vagy lekvárként használhatod, de természetesen fogyaszthatod magában is. Nagyon egészséges, C-vitamin-tartalma kifejezetten magas. Érdemes lefagyasztani belőle egy jó adagot.

Citrom

A nyarat nem is lehet elképzelni frissítő limonádé nélkül. Készíts el reggel egy kancsónyit, mézzel édesítve, és hűtsd be. Este boldog leszel, hogy ezzel hűtheted le magad.

Kapcsolódó cikk:
Salaktalanító, zsírolvasztó citrusdiéta »

Sárgabarack

Az aranyló, édes gyümölcsöt nemcsak lekvárnak főzheted be, persze annak is nagyon finom. Tedd lepényekbe, piskótába, vagy készíts belőle fagylaltot.

Kapcsolódó cikk:
5 különleges lekvár és kompót »

Fekete ribizli

Piros társánál édesebb, mégis fanyarabb. Édes fagylaltok tökéletes kiegészítője lehet, ha felfőzöd cukorral, de szórhatod muffintésztába is. Ha bátrabb vagy, készíthetsz belőle likőrt. A Créme de cassis a legismertebb likőrök egyike.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legfinomabb pálinka »

Eper

A nyár első gyümölcse. Felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok: készíthetsz belőle lekvárt, turmixot, süteményt, likőrt, sőt, még hús mellé szószt is. Ahogy a szederből, úgy az eperből is fagyassz le télire.

Kapcsolódó cikk:
5 különleges eperlekvár házilag »

Dinnye

A húsos, piros dinnye tele van vízzel, így nyáron, a nagy melegben ideális táplálék, hiszen ilyenkor inkább a szomjat kell oltani. Ha nem egy nagy szelettel foglalod el magad, akkor add gyümölcssalátához, vagy pezsgővel tálald. A dinnyéből kitűnő szörbet készíthető!

Kapcsolódó cikk:
A 7 leghatásosabb bőrfiatalító étel »

Alma

Mivel szinte egész évben kapható, meg is feledkezhetsz róla. Ne tedd, hiszen nagyon egészséges és finom. Készítsd el a különleges francia desszertet, a tarte tatint, és kínáld egy gombóc vaníliafagylalttal.

Kapcsolódó recept:
Tarte tatin »

Őszibarack

Ugye, milyen jó, amikor a barack lecsorog a karodon? A barack talán a legnyáribb gyümölcs. Készíts belőle szörbetet vagy fagylaltot, de sütibe is sütheted.

Kapcsolódó recept:
Őszibarackos trifle »

Málna

Édes, piros, és nem lehet belőle eleget enni. Sok minden készíthető belőle: gyümölcsbor, málnahab, pálinka, piskóta, lekvár és természetesen a régi korok kedvence, a málnaszörp.

Kapcsolódó receptek:
5 isteni málnás édesség »

Cseresznye

Ha nem teszed a füledbe, akkor készíts belőle cseresznyés piskótát vagy pitét, de főzhetsz belőle lekvárt is, például meggyel keverve.

Kapcsolódó receptek:
Jéghideg és tűzforró receptek cseresznyével »

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük