5 isteni málnás édesség
Egy könnyű, gyümölcsös desszert egy tartalmas ebéd vagy vacsora levezetésének isteni megoldása. A málna könnyű gyümölcsössége felfrissíthet az étkezés végén.
Nyáron nem mindig esik jól egy testesebb piskóta, inkább a könnyedebb, gyümölcsös sütiknek van sikerük.
A friss gyümölcsökkel készített krém vagy egy diétás joghurttorta igazán hűsítő tud lenni a forró napsütésben.
A málna a nyár egyik slágere, nem szabad hát kihagyni a piros, gurulós szemek szezonját. Az alábbi édességekhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.
Joghurtos málnakrém
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 45 dkg málnás joghurt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- friss málna
A pudingporhoz keverd hozzá a kristálycukrot, és ezt főzd fel a joghurttal. A vajat habosítsd fel a porcukorral, és keverd hozzá a még langyos pudingot.
Ezt habosítsd még tovább, majd adj hozzá friss gyümölcsöt. Szedd tálkákba a krémet, és hűtsd be. A tetejét díszítsd egész málnákkal.
Málna pohárban
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 4 evőkanál folyékony méz
- 3 evőkanál whiskey
- müzli
- 30 dkg friss málna
A tejszínt, a mézet és a whiskey-t egy tálban verd fel. A málnát, a krémet és a müzlit ebben a sorrendben rétegezd bele szép poharakba. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe.
Müzli helyett zabos keksz morzsáit is használhatod, illetve, ha előtte a málnát egy kézi mixerrel és némi mentával leturmixolod, még pikánsabbá teheted a desszertet.
Málnatorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 60 dkg málna
- 1 csomag piros tortazselé
A darált kekszet a felolvasztott vajjal keverd össze. Egy kivajazott, kerek tortaforma aljába nyomkodd ezt szét, és tedd a hűtőbe. A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a porcukrot és a simára kevert mascarponét. A gyümölcsök harmadát forgasd bele a krémbe. Ezt öntsd a kekszes alapra, és szépen simítsd el, majd a tetejére szórd a maradék gyümölcsöt. A tortazselét készítsd el, és öntsd a torta tetejére. Éjszakára, de minimum hat órára hagyd a hűtőben pihenni.
Málnahab
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl konyak
- 1-2 bögre málna
- 1 dkg zselatin
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a konyakkal. Add hozzá a málnát, és keverd tovább. Oldd fel a zselatint, és azt is keverd hozzá. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és forgasd a krémhez. Töltsd poharakba, és rakd a hűtőbe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Málnakehely
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 késhegynyi tört vanília
- 1 evőkanál tömény almalé
- 5 dkg málna
- 2 evőkanál túró
A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves