5 isteni málnás édesség
Egy könnyű, gyümölcsös desszert egy tartalmas ebéd vagy vacsora levezetésének isteni megoldása. A málna könnyű gyümölcsössége felfrissíthet az étkezés végén.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron nem mindig esik jól egy testesebb piskóta, inkább a könnyedebb, gyümölcsös sütiknek van sikerük.

A friss gyümölcsökkel készített krém vagy egy diétás joghurttorta igazán hűsítő tud lenni a forró napsütésben.

A málna a nyár egyik slágere, nem szabad hát kihagyni a piros, gurulós szemek szezonját. Az alábbi édességekhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.

Joghurtos málnakrém

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 45 dkg málnás joghurt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • friss málna

A pudingporhoz keverd hozzá a kristálycukrot, és ezt főzd fel a joghurttal. A vajat habosítsd fel a porcukorral, és keverd hozzá a még langyos pudingot.

Ezt habosítsd még tovább, majd adj hozzá friss gyümölcsöt. Szedd tálkákba a krémet, és hűtsd be. A tetejét díszítsd egész málnákkal.

Málna pohárban

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál folyékony méz
  • 3 evőkanál whiskey
  • müzli
  • 30 dkg friss málna

A tejszínt, a mézet és a whiskey-t egy tálban verd fel. A málnát, a krémet és a müzlit ebben a sorrendben rétegezd bele szép poharakba. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe.
Müzli helyett zabos keksz morzsáit is használhatod, illetve, ha előtte a málnát egy kézi mixerrel és némi mentával leturmixolod, még pikánsabbá teheted a desszertet.

Málnatorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 60 dkg málna
  • 1 csomag piros tortazselé

A darált kekszet a felolvasztott vajjal keverd össze. Egy kivajazott, kerek tortaforma aljába nyomkodd ezt szét, és tedd a hűtőbe. A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a porcukrot és a simára kevert mascarponét. A gyümölcsök harmadát forgasd bele a krémbe. Ezt öntsd a kekszes alapra, és szépen simítsd el, majd a tetejére szórd a maradék gyümölcsöt. A tortazselét készítsd el, és öntsd a torta tetejére. Éjszakára, de minimum hat órára hagyd a hűtőben pihenni.

Málnahab

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl konyak
  • 1-2 bögre málna
  • 1 dkg zselatin

Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral és a konyakkal. Add hozzá a málnát, és keverd tovább. Oldd fel a zselatint, és azt is keverd hozzá. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és forgasd a krémhez. Töltsd poharakba, és rakd a hűtőbe.

Málnakehely

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1 késhegynyi tört vanília
  • 1 evőkanál tömény almalé
  • 5 dkg málna
  • 2 evőkanál túró

A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.

Ezt is szeretjük