Jéghideg és tűzforró receptek cseresznyével

Roskadoznak a fák a cseresznyétől, használd ki, mielőtt leérik, és készíts valami igazán izgalmasat és finomat az egész családnak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cseresznyés piskótafelfújt

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 evőkanál vaj
  • 450 g kimagozott fekete cseresznye
  • 25 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 30 ml cseresznyelikőr

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél 4-es fokozaton legyen. Egy mély, tűzálló tálat vajazz ki vastagon.

Szórd az aljára a kimagozott cseresznyét. A tojásokat habosítsd fel egy kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.

A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a cseresznyelikőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a cseresznyék tetejére, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

Cseresznyés omlett

Hozzávalók:

  • 25 dkg cseresznye
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál Grand Marnier likőr

A tojásokat verd habosra a tejjel, add hozzá a lisztet, a porcukrot, a citromlevet, a sót és a reszelt citromhéjat. Az egészet keverd sima masszává. A megmosott és leszárazott cseresznyét magozd ki, és vágd össze nagyon apróra. A tojásmasszát oszd négy részre. Egy adagot önts a negyedrésznyi felforrósított vajra, és azonnal szórd rá a negyedrésznyi cseresznyét is. Keverés nélkül addig süsd, amíg az alja megszilárdul, majd az omlettet óvatosan lapátkanál segítségével fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Pár csepp Grand Marnier likőrrel locsold meg. Azonnal tálald.

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kg cseresznye
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A lisztbe szórd bele a sütőport, és az összes hozzávalót gyorsan gyúrd össze, majd dolgozd sima tésztává. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, és két-három órán keresztül pihentesd hűtőszekrényben. A cseresznyét magozd ki. A nagyobbik cipót nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tepsit. Szórd rá a dióval elkevert zsemlemorzsát, majd terítsd rá a cseresznyét. Erre szórj cukrot, és a másik fél kinyújtott tésztával fedd be. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Villával szurkáld meg, és előmelegített, forró sütőbe téve 10 percig közepes lángon süsd, ezután mérsékeld a lángot, és süsd aranybarnára. Csak teljes kihűlése után vágd kockákra. A tetejét hintsd meg porcukorral elkevert darált dióval.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Jeges cseresznyés-meggyes szuflé

Szükséged lesz hat darab porcelán vagy kerámia szuflés tálkára.

Hozzávalók 6 személyre:

  • negyed-negyed kiló cseresznye és meggy
  • 250 ml víz
  • 275 g finom kristálycukor
  • 30 ml gin
  • 4 tojásfehérje
  • 3 dl tejszín
  • pár szem gyümölcs és mentaág a díszítéshez
  • sütőpapír

A szuflés poharakra erősíts körben sütőpapírt, úgy, hogy bőven túlnyúljon az edény szélén. Tekerd körbe az edényt, és spárgával rögzítsd. Verd fel a tejszínt kemény habbá, és tedd félre.

A meggyet és a cseresznyét a víz felével és 50 g cukorral párold, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. A pépet passzírozd át, így a szufléba nem kerül héj és mag. Keverd a püréhez a gint. Tedd félre. A maradék cukrot és vizet melegítsd fel. Akkor jó, ha egy kis mennyiséget hideg vízbe cseppentesz, és az kis golyóvá áll össze. Verd nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket. Ha kész, akkor további keverés mellett folyasd bele a cukorszirupot, amíg megint kemény nem lesz a hab. A cseresznyés-meggyes pürét és a tejszínhabot forgasd bele. Adagold az edénykékbe, és tedd be mélyhűtőbe, hogy megszilárduljon. Ha megfagyott, szedd le róla a papírt, és díszítsd mentalevelekkel és gyümölccsel.

Ezt is szeretjük