Könnyű, túrós rizsfelfújt
A felfújt nagyon könnyű édesség, nem úgy az elkészítése. A rizses változat azonban az egyszerűbbek közé tartozik.
A felfújt nem tartozik a legkönnyebb ételek közé, már ami az elkészítését illeti. Némi konyhai gyakorlat szükséges hozzá, és nem biztos, hogy elsőre sikerül.


Ugyanakkor érdemes vele próbálkozni, mert valódi szakácsnak nevezheti magát az, aki hibátlanul megsüti. Az alábbi édes változat borongós és napfényes nyári napokra is ideális.
Túrós rizsfelfújt
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg rizs
- 1 liter tej
- 6 evőkanál porcukor
- 4 tojás
- 1 citrom
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
A rizst főzd meg a tejben, melybe előtte két evőkanál porcukrot tettél, majd hagyd kihűlni. A túrót törd át, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a vaníliás cukrot, és keverd össze az egészet a rizzsel.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a rizses masszába, végül add hozzá a maradék cukrot. Kivajazott és zsemlemorzsával kibélelt felfújtas tálkákban süsd meg, előmelegített sütőben.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- muffin
Gyors gyümölcsös vajas muffin szombat délutánra

- palacsinta
- édességek
Könnyű, nyári túrós gofri

- tiramisu
- édességek