9 egészséges tavaszi recept, amely nem is hizlal: a kevés kalóriás ételek is lehetnek nagyon finomak

Tavasszal eljön a kevés kalóriás receptek ideje: válogass a legfinomabbak közül!

Kevés kalóriás tavaszi receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal végre eljön a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja. Sovány hússal párosítva vagy akár önmagukban, salátának is csodás fogásokat varázsolhatsz belőlük, amelyek sokáig eltelítenek, közben viszont nem terhelik meg a gyomrot, és nem is hizlalnak.

Tavasszal van szezonja a spárgának, a reteknek és sok friss gyümölcsnek. Nyersen, sütve, vagy akár cukormentes édesség formájában is nagyon finomak lesznek. Van, amelyikből leves válhat, van, amelyik fasírt formájában vagy hússal megrakva a legfinomabb.

Kevés kalóriás tavaszi receptek

A tavasz legfinomabb terményei közül némelyik nyár végéig is kapható, de vannak, amelyek szezonja alig néhány hétig tart. Nem érdemes tehát késlekedni, válaszd ki most azokat, amelyek a legjobban tetszenek!

Ahogy egyre melegszik az idő, kívánjuk a frissítő, könnyű fogásokat, mint például ez a spárgával sült citromos csirkemell.
A lecsót számtalan módon készítheted: az olasz változatba a zöldségeken és a fűszereken kívül semmi nem kerül, így igazi könnyű, mégis nagyon finom ebéd.
A cukormentes süti is mennyei lehet. Szezonban mindenképp friss gyümölcsből készítsd.
A friss, roppanós retek és uborka csodásan harmonizál egymással ebben a kiadós salátában.
Gondoltad, hogy akár eperlekvárt is eltehetsz cukormentesen? A megfelelő állagról növényi zselésítő anyag gondoskodik.
A zöldséges csirkesaláta tökéletes hétköznapi ebéd: hidegen is finom, így a munkahelyedre is nyugodtan beviheted.
Ebbe a finom, gluténmentes fasírtba háromféle zöldség kerül.
Friss zöldségből még finomabb lesz a rakott zöldbab: sovány hússal készítve alig van benne kalória.
A tárkonyos zöldséglevesbe az évszak összes friss zöldségét belefőzheted.

Így lesznek tökéletesek a befőttek és lekvárok: régi, jól bevált tippeket mutatunk

Egyre több az érett gyümölcs, lassan itt az ideje a lekvárok, befőttek eltevésének.

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük