Tárkonyos tavaszi zöldségleves: hús nélkül is nagyon finom, és eltelít
Ennél jobban nem is kezdődhetne az ebéd! Készíts a tavasz friss zöldségeiből finom, tárkonnyal megbolondított levest!

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ritkán használt fűszernövényünk a tárkony, pedig sokféle ételt feldobhatsz vele, így a vegyes zöldséglevest is. Rakj bele annyit a tavasz kedvenceiből, amennyi csak jólesik. Ha a zöldségeket olajon kicsit megpirítod főzés előtt, még inkább kijön a csodás ízük. A tárkonyt csak a végén add a kész ételhez. Nincs benne se rántás, se habarás, se tejszín, így a diétázók is megehetik.
Tárkonyos zöldségleves receptje
Hozzávalók
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db zeller
- 1 teáskanál tárkony
- 1 liter alaplé kockából is lehet
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Hámozd meg, szeleteld fel, mosd meg a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Dobd a zöldségeket a már puha hagymára, kevergetve pirítsd néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, és főzd kis lángon addig, amíg megpuhulnak. A vége felé add hozzá a borsót. Kóstold meg, kell-e még fűszerezni. Végül szórd meg tárkonnyal, és forrald össze pár perc alatt.
Dobd fel a krumplifőzeléket is tárkonnyal!
Még több recept