Így készül a házi kapros-túrós rétes
Tésztarecepttel
A kapor és a túró remekül illenek egymáshoz, rétesbe töltve pedig kiváló vendégváró fogást alkotnak.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a nagymamád nem tanította meg, akkor is érdemes legalább egyszer kipróbálnod, például egy esős délutánon, hogy milyen házilag készíteni, nyújtani a rétestésztát.

Egy laktató leves után vagy mellé, de akár sörkorcsolyának is tökéletesen alkalmas.

Kapros-túrós rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg zsír
  • 3 dl langyos víz
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 kg rétesliszt
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

170 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagy tálat, szitáld bele a lisztet, dobd bele a zsírt, üss bele egy tojást, és az egészet keverd sima masszává. Egy kancsóban oldj fel sót a vízben, és adagold hozzá az ecetet is. Ha ez megvan, apránként add a masszához, akkor vagy kész a dagasztással, ha a tészta könnyen nyújtható, és az edény falától is elválik, a dagasztáshoz érdemes robotgépet használnod. Miután ezzel végeztél, csinálj két-három cipót a tésztából, a tetejüket vékonyan kend be olajjal, majd egy deszkán letakarva pihentesd őket körülbelül 40 percig. Ha a tészta már puha és nyújtható, elkezdhetsz vele dolgozni.

A nyújtáshoz elengedhetetlen egy textildarab, régi terítő vagy konyharuha tökéletes a feladathoz. Szórd be alaposan liszttel, aztán először körkörösen lapítsd ki, majd húzd szét hártyavékonyságúra a tésztát. Akkor jó, ha már átlátszik rajta a terítő mintázata. A tésztát, amikor vékony, már csak a szélén fogd meg, majd a fennmaradó vastagabb részeket szedegesd le róla, hogy csak a papírvékony felületet töltsd majd a töltelékkel.

Egy tálba szűrőn keresztül törd bele a túrót, add hozzá a tejfölt és a maradék tojást, keverd simára, sózd meg, törd bele a fokhagymát és a kaprot is, majd ismét keverd össze. A kihúzott tésztát nagyon vékonyan kend be olajjal, majd oszlasd el rajta a tölteléket. Tekerd fel a nyers réteseket, majd egy kivajazott tepsiben helyezd el őket, kenj a tetejükre is egy kis olajat, aztán 200 fokra előmelegített sütőben készítsd el őket nagyjából 45 perc alatt.

Hazai ízek, ahogy a nagyi csinálta

Imádod a magyar konyha remekeit? Nézz néhány ötletet képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

toki pompos kicsi
  • hagyomány
  • húsételek

Töki pompos házilag

korozott lead
  • túró
  • saláták, zöldséges ételek

Krémes juhtúrós körözött

Ezt is szeretjük