8 fantasztikus házias keksz, amit mindenképpen ki kell próbálnod

Olcsóbb, pár hozzávalós és extra igényeket kielégítő házi kekszet is találsz válogatásunkban.

Házi keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell különösebb apropó ahhoz, hogy kekszet süss. Ha vendégeket vársz, forró italra vágysz, tízórait vinnél, vagy valakinek csak kedveskednél, jó, ha bele tudsz érte nyúlni a sütis dobozba. A házi ráadásul finomabb és olcsóbb is, mint a futószalagon készült bolti. Ráadásul a legtöbbel nincs sok munka.

Szinte mindegyik keksz sokáig eláll, ezért érdemes egyszerre nagy adagot készíteni. Rengeteg változatot kipróbálhatsz, attól függően, hogy mi a kedvenced. A csokis, vajas, lekváros, diós változatok mindig népszerűek. Összeállításunkban biztosan találsz olyat, amit szívesen elkészítesz. 

A csokis keksz önmagában is mennyei, de tovább fokozhatod az élvezetet kevés nutellával. Egyszerű, villámgyorsan elkészíthető és fantasztikusan omlós.
Ez még a kókuszcsókon is túltesz! Kicsit tömény édesség, ennek ellenére jobb, ha rögtön két tepsivel sütsz. A kókuszos keksz csokiba mártva még ellenállhatatlanabb.
Újabb remek példa arra, hogy liszt nélkül is süthetsz fantasztikus kekszet. Ismerheted csokis ráncos vagy pöfetegként is. Ennél a keksznél különösen fontos a jó minőségű étcsoki.
Mindössze három hozzávalóból elkészítheted a mogyoróvajas kekszet. Fantasztikusan puha, és ebbe sem kell liszt. A sütis dobozban sokáig friss marad.
Az olaszok kedvenc keksze, az amaretti nagyon hasonlít a mi habcsókunkra, csak a tojáshabba mandula is kerül. A roppanós házi süti legalább olyan finom, mint a bolti. Kínáld te is a kávéhoz!
A rostban gazdag zabpehely rendkívül sok keksz alapja lehet. Feltölt energiával, eltelít, így akár reggelire is kiváló választás. Használj a zabpelyhes kekszhez mandula- vagy zablisztetet, hogy még diétásabb legyen, és ne hagyd ki belőle a diót sem!
A népszerű skót keksz a sok vajtól lesz fantasztikusan puha és omlós. Már a 12. században is készítettek hasonlót, csak akkor még köménnyel szórták meg. Próbáld ki eredeti skót recept szerint!
Az ökörszem vagy ujjlenyomat keksz közepébe lekvár is kerül. A formázása mókás, hisz a hüvelykujjat kell használni a végleges forma eléréséhez. A tészta a diótól még finomabb.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük