Ma van a Nutella világnapja, ünnepeld nutellás-csokis keksszel
A sima csokis keksznél már csak a Nutellával töltött változat a finomabb.
A Nutella annyira népszerű, hogy február 5-én külön világnapja van. Süss te is erre az alkalomra egy igazán csábító édességet! A villámgyorsan elkészíthető, mennyei nutellás-csokis kekszből minden falat egy élmény. Ha a tésztát pihenteted egy-két óráig a hűtőben, sokkal omlósabb lesz.

Nutellás-csokis keksz
Hozzávalók 18 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 12 dkg Nutella
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Keverd össze a Nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a szobahőmérsékletű vajat. Rakd hozzá az egész tojást és a tojássárgáját, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Alaposan keverd össze. Ne lepődj meg, a massza kicsit ragacsos lesz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanállal halmozd bele a tésztát. Nyomkodd meg egy kicsit a kekszeket. Nem árt, ha távolabb rakod őket egymástól, mert sütés közben tovább nőnek. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.
