Ma van a Nutella világnapja, ünnepeld nutellás-csokis keksszel
A sima csokis keksznél már csak a Nutellával töltött változat a finomabb.

Ma van a Nutella világnapja, ünnepeld nutellás-csokis keksszel
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Nutella annyira népszerű, hogy február 5-én külön világnapja van. Süss te is erre az alkalomra egy igazán csábító édességet! A villámgyorsan elkészíthető, mennyei nutellás-csokis kekszből minden falat egy élmény. Ha a tésztát pihenteted egy-két óráig a hűtőben, sokkal omlósabb lesz.

Nutellás-csokis keksz

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg Nutella
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a Nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a szobahőmérsékletű vajat. Rakd hozzá az egész tojást és a tojássárgáját, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Alaposan keverd össze. Ne lepődj meg, a massza kicsit ragacsos lesz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanállal halmozd bele a tésztát. Nyomkodd meg egy kicsit a kekszeket. Nem árt, ha távolabb rakod őket egymástól, mert sütés közben tovább nőnek. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.

Ezt is szeretjük