A tökéletes piskóta receptje
Itt a legfinomabb gyümölcsök szezonja, használd ki ezt az időszakot! Ha valakit már régen az ujjad köré akartál csavarni, sikerülni fog!
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojásfehérjéből készíts kemény habot.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!
Eperkrém
Hozzávalók:
- 30 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 cl citromlé
- 5 cl víz
- 30 dkg eper
Tegyél félre egy maréknyi epret. A krémhez a gyümölcsöt a vízzel és a citromlével turmixold össze. Öntsd át egy lábasba, add hozzá a cukrot és forrald fel. Ha kihűlt, keverd össze a mascarponéval. A maradék epret vágd apró darabokra, és keverd a krémbe.
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány túró
- 2 tojás
- 1 citrom
- 1 narancs
- kevés porcukor
A túrót a tojások sárgájával keverd krémmé, és ízesítsd a lereszelt citrom- és narancshéjjal. A cukrot keverd el a tojásfehérjékben, verd habbá és lazán keverd a túróhoz. A citromot facsard ki, és a naranccsal együtt kockázd fel. A krém felét tedd egy üvegtálba, szórd rá a gyümölcsöket, majd a maradék krémmel borítsd be. Egy-két órára tedd hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsd gyümölccsel. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz.
Joghurtos gyümölcskrém
Hozzávalók:
-
1 dl natúr joghurt
-
fél dl tejszín habbá verve
-
10 dkg őszibarack
-
5 dkg alma
- 1 marék málna
-
fél citrom leve
-
méz
-
mazsola
-
mandula vagy dió
A gyümölcsöket pépesítsd egy turmixgépben, és locsold meg a citromlével. Az összes többi hozzávalót keverd össze egy tálban és öntsd a gyümölcsre. A végén pedig szórd meg a vágott dióval vagy mandulával. A végén szórd bele a málnát is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Banánkrém
Hozzávalók:
-
1 narancs
-
3 banán
-
3 evőkanál méz
- 3 evőkanál mascarpone
-
őrölt fahéj
A banánt egy villával jól törd össze, majd szórd rá a fahéjat és a narancs finomra reszelt héját, öntsd le a mézzel, add hozzá a mascarponét ,és az egészet keverd simára. A krémet fél órára tedd hűtőbe, aztán lehet kenegetni!
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény