A tökéletes piskóta receptje
Itt a legfinomabb gyümölcsök szezonja, használd ki ezt az időszakot! Ha valakit már régen az ujjad köré akartál csavarni, sikerülni fog!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojásfehérjéből készíts kemény habot.

A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!

Eperkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 5 cl citromlé
  • 5 cl víz
  • 30 dkg eper

Tegyél félre egy maréknyi epret. A krémhez a gyümölcsöt a vízzel és a citromlével turmixold össze. Öntsd át egy lábasba, add hozzá a cukrot és forrald fel. Ha kihűlt, keverd össze a mascarponéval. A maradék epret vágd apró darabokra, és keverd a krémbe.

Gyümölcsös túrókrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány túró
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • kevés porcukor

A túrót a tojások sárgájával keverd krémmé, és ízesítsd a lereszelt citrom- és narancshéjjal. A cukrot keverd el a tojásfehérjékben, verd habbá és lazán keverd a túróhoz. A citromot facsard ki, és a naranccsal együtt kockázd fel. A krém felét tedd egy üvegtálba, szórd rá a gyümölcsöket, majd a maradék krémmel borítsd be. Egy-két órára tedd hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsd gyümölccsel. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz.

Joghurtos gyümölcskrém

Hozzávalók:

  • 1 dl natúr joghurt
  • fél dl tejszín habbá verve
  • 10 dkg őszibarack
  • 5 dkg alma
  • 1 marék málna
  • fél citrom leve
  • méz
  • mazsola
  • mandula vagy dió

A gyümölcsöket pépesítsd egy turmixgépben, és locsold meg a citromlével. Az összes többi hozzávalót keverd össze egy tálban és öntsd a gyümölcsre. A végén pedig szórd meg a vágott dióval vagy mandulával. A végén szórd bele a málnát is.

Banánkrém

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 3 banán
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mascarpone
  • őrölt fahéj

A banánt egy villával jól törd össze, majd szórd rá a fahéjat és a narancs finomra reszelt héját, öntsd le a mézzel, add hozzá a mascarponét ,és az egészet keverd simára. A krémet fél órára tedd hűtőbe, aztán lehet kenegetni!

Ezt is szeretjük