Görög saláta bazsalikommal
Főételnek vagy köretként
Egy finom görög saláta bármikor jól tud esni, akár a főétel mellé fogyasztod, akár csak magában.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vendégeket vársz, időben kezdj hozzá az elkészítéséhez, mert ennél a salátánál fontos, hogy álljon pár órát.

A görög saláta legjellemzőbb összetevője a benne levő feta sajt - minél több van belőle, annál jobb.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 5 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 tv paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg olívabogyó
  • 40 dkg fetasajt
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • citromlé

Elkészítés ideje:

3 óra.

Elkészítés menete:

Egy kisebb tálkában készítsd el a dresszinget. Ehhez kelleni fog az olívaolajból körülbelül egy deciliternyi, pár csepp citromlé, ebbe beletörve a fokhagyma és egy jó evőkanálnyi bazsalikom. Ha ezeket összekeverted, tedd félre nagyjából egy órára állni, addig aprítsd fel a zöldségeket. A paradicsomokat kockázd fel, a lilahagymát szintén, az uborkát vágd karikákra, vagy ha az jobban tetszik, kockázhatod is, bár így kicsit macerásabb.

A sajtot is kockázd fel, és a paprika se maradjon ki. Ha mindennel megvagy, öntsd bele egy tálba az egészet, szórd meg az olívabogyókkal, és ha már eleget állt az öntet, locsold rá. Kézzel forgasd át egy párszor az egészet, hogy az öntet átjárjon mindent, majd tedd félre legalább egy órára állni a salátát, hogy az ízek összeérjenek.

Még több finom saláta!

Ha a zöldséges ételek nagy kedvelője vagy, nézz be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

cukkini lead
  • húsételek
  • rakott zöldség

Villámgyors hétköznapi vacsora

Ezt is szeretjük