Fűszeres sütőtökkrémleves

A sütőtök nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Ha unod a sült tököt, készíts belőle fűszeres krémlevest egy kis szerecsendióval!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancssárga zöldségből készített krémleves igazán könnyű, ugyanakkor tápláló. Ráadásul a kezdődő hűs napokban nagyon hamar felmelegít, és vitamin-, illetve antioxidáns-tartalmának hála még a szervezetedet is védi a különböző fertőzésektől.

Próbáld ki fűszeres sütőtökkrémleves-receptünket, mely gyorsan megvan, és akkor is könnyedén el tudod készíteni, ha kezdő háziasszony vagy!

Fűszeres sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 6 dl zöldségleves kockából
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított koriander
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chili
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál aprított gyömbér
  • bors

A sütőtököt hámozd meg, szedd ki a magját, és darabold fel kisebb kockákra. Mindkét fajta hagymát aprítsd fel, és az olajon pirítsd üvegesre. Szórd rá a gyömbért, a kimagozott, apróra vágott chilit, a koriandert, valamint a babérlevelet.

A    sütőtökkockákat szórd rá a fűszeres hagymára, és folytonos keverés mellett süsd 4-5 percig. Ekkor öntsd fel az egészet a levessel, és addig főzd a sütőtököt, míg teljesen megpuhul.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha picit kihűlt, vedd ki a babérlevelet, és pépesítsd a levest. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és már tálalhatod is. Tejszínnel is megbolondíthatod tálaláskor, így igazán egyedi ízvilágot kapsz.

Ezt is szeretjük