Félórás tökmagos pogácsa laza délutánokra
Ha a pogácsát minden formájában szereted, akkor bizonyára ez a tökmagos változat sem lesz ellenedre. Próbáld ki receptünket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sós aprósüteményekben az a legjobb, hogy akkor is pikk-pakk összedobhatod őket, ha bejelentés nélkül állítanak be a vendégek.

Persze, ezt akkor is megteheted, ha csak te vágysz egy kis vasárnap délutáni csemegére. Tökmagos pogácsánk egy szempillantás alatt elkészül, és isteni finom!

Félórás tökmagos pogácsa

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg tökmag
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája

Elkészítési idő:

15 perc előkészület plusz 15 perc sütés.

Elkészítés menete:

A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele a lisztbe az élesztővel együtt. Add hozzá a tejfölt, sózd meg ízlésed szerint, és gyúrd félkeményre a tésztát. Ha úgy érzed, hogy túl kemény, egy kis tejföllel lágyíts rajta.

Szórd bele a tökmagot, és dolgozd hozzá. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1,5 cm vastagra, és egy pohár segítségével szaggass belőle pogácsákat. A tojássárgával kend meg a pogácsák tetejét, ízlésed szerint akár sajttal is megszórhatod őket. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük