Csirke mediterrán módra
Spanyol, fehérboros comb sütve
Szeretnél egy finom, könnyű nyári vacsorát? Ki más lehetne ebben segítségedre, ha nem a spanyolok?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fehérbor nagyon sok húsételhez kiválóan passzol, a csirkéhez pláne, ráadásul az étel mellé fogyasztva is kellemes.

Ügyelj arra, hogy jó minőségű bort válassz, egy gyengébb fajta elronthatja az egész fogást.

Spanyol, fehérboros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 nagy, egész csirkecomb
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

65 perc.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd vékony szeletekre - tulajdonképpen a bolti, szeletelve csomagolt változat is megfelel -, majd egy tűzálló tál aljában helyezd el őket - néhány szeletet tegyél félre -, szalonnaágyat képezve a csirkének. A combokat tisztítsd meg alaposan, majd helyezd el a tálban. A fokhagymát törd össze, keverd el a ketchuppal és némi olívaolajjal, majd ezzel az öntettel kend át a húsokat.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A babérleveleket tépd kisebb darabokra, majd helyezd el a tálban. Locsold meg a fehérborral az egészet, majd a maradék szalonnával fedd le, és előmelegített sütőben kezdd el sütni. Nagyjából 50 perc elteltével vedd ki, szedd le a szalonnákat, és dugd vissza a csirkét körülbelül 10 percre, hogy szépen megpiruljon.

Még több húsétel!

Ha szereted a finom húsokat, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük