Csirke mediterrán módra
Spanyol, fehérboros comb sütve
Szeretnél egy finom, könnyű nyári vacsorát? Ki más lehetne ebben segítségedre, ha nem a spanyolok?
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A fehérbor nagyon sok húsételhez kiválóan passzol, a csirkéhez pláne, ráadásul az étel mellé fogyasztva is kellemes.


Ügyelj arra, hogy jó minőségű bort válassz, egy gyengébb fajta elronthatja az egész fogást.
Spanyol, fehérboros csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 nagy, egész csirkecomb
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 evőkanál ketchup
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
65 perc.
Elkészítés menete:
A szalonnát vágd vékony szeletekre - tulajdonképpen a bolti, szeletelve csomagolt változat is megfelel -, majd egy tűzálló tál aljában helyezd el őket - néhány szeletet tegyél félre -, szalonnaágyat képezve a csirkének. A combokat tisztítsd meg alaposan, majd helyezd el a tálban. A fokhagymát törd össze, keverd el a ketchuppal és némi olívaolajjal, majd ezzel az öntettel kend át a húsokat.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A babérleveleket tépd kisebb darabokra, majd helyezd el a tálban. Locsold meg a fehérborral az egészet, majd a maradék szalonnával fedd le, és előmelegített sütőben kezdd el sütni. Nagyjából 50 perc elteltével vedd ki, szedd le a szalonnákat, és dugd vissza a csirkét körülbelül 10 percre, hogy szépen megpiruljon.
Még több húsétel!
Ha szereted a finom húsokat, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!

- india
- húsételek
Könnyen elkészíthető ebéd Indiából

- só
- sült csirke
Sóban sült csirke: isteni vacsora olajszag nélkül

- csirke
- sült csirke