Csirke mediterrán módra

Spanyol, fehérboros comb sütve

Szeretnél egy finom, könnyű nyári vacsorát? Ki más lehetne ebben segítségedre, ha nem a spanyolok?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fehérbor nagyon sok húsételhez kiválóan passzol, a csirkéhez pláne, ráadásul az étel mellé fogyasztva is kellemes.

Ügyelj arra, hogy jó minőségű bort válassz, egy gyengébb fajta elronthatja az egész fogást.

Spanyol, fehérboros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 nagy, egész csirkecomb
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

65 perc.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd vékony szeletekre - tulajdonképpen a bolti, szeletelve csomagolt változat is megfelel -, majd egy tűzálló tál aljában helyezd el őket - néhány szeletet tegyél félre -, szalonnaágyat képezve a csirkének. A combokat tisztítsd meg alaposan, majd helyezd el a tálban. A fokhagymát törd össze, keverd el a ketchuppal és némi olívaolajjal, majd ezzel az öntettel kend át a húsokat.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A babérleveleket tépd kisebb darabokra, majd helyezd el a tálban. Locsold meg a fehérborral az egészet, majd a maradék szalonnával fedd le, és előmelegített sütőben kezdd el sütni. Nagyjából 50 perc elteltével vedd ki, szedd le a szalonnákat, és dugd vissza a csirkét körülbelül 10 percre, hogy szépen megpiruljon.

Még több húsétel!

Ha szereted a finom húsokat, nézz be képgalériánkba is!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük