8 takarékos étel, amihez felhasználhatod a maradékot: hús, tojás és kenyér is újjászülethet

Ki ne dobd a maradékot! Másnap egészen újfajta ételt varázsolhatsz belőle.

Ételek maradékból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Maradékból is lehet isteni finom ételeket főzni. Legyen szó húsról, tojásról, kenyérről vagy krumpliról, nem lesz unalmas a konyhád, ha az előző napról maradt ételt kreatívan hasznosítod újra.

Nagyanyáinknak még aranyszabályuk volt, hogy ételt nem pazarlunk. Nemcsak a nehéz időkben, hanem akkor sem, amikor nem vág a földhöz az sem, ha a menü egy része a szemétben végzi. Ma, amikor nekünk is napról napra egyre szorosabbra kell húznunk a nadrágszíjat, különösen fontos, hogy megtanuljunk néhány régi módszert az ételek takarékos felhasználására.

Ételek maradékból

A tegnapi sült hús nagyon jól megy egy finom rakottasba, a visszamaradt leveszöldség újjászülethet fasírtként vagy salátaként, a krumpli pedig péksütik tésztáját gazdagíthatja. A következő gyűjtésben te is megtalálod a kedvedre való maradékmentő fogást.

Ha a húslevesben főtt zöldségek nem fogytak el, készíts belőlük másnap ropogós zöldségfasírtot! Bármit bele tehetsz, ami épp akad a hűtődben.
A szikkadt, többnapos kenyérből vagy kalácsból isteni almás kenyérpuding készülhet.
A ropogós tetejű rakott tészta tökéletes lesz a tegnapi sült húsból is. Sok tejszín fogja a kiadós fogást össze.
Ha maradt még egy kis pörkölt a hűtődben, már csak a tésztát kell összeállítanod, és máris kész a hortobágyi palacsinta.
A majonézes tojássaláta a legjobb választás akkor, ha egyszerre túl sok tojást főztél ki, vagy ha több dobozzal is felhalmoztál belőle a hűtőben.
Előző napi főtt krumpliból is fantasztikusan finom lesz ez a foszlós krumplis zsemle. A mai árak mellett egyébként sem hátrány, ha megtanulod az ilyesmit otthon is elkészíteni.
Akár zöldség maradt vissza, akár hús, esetleg mindkettő, az orosz hússalátába az összeset belepakolhatod.
A szikkadt zsemlék legjobb felhasználási módja, ha fasírtba teszed őket: ez a tojásfasírt különleges, és mindenkinek ízleni fog.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük