Maradékmentő zöldségfasírt leveszöldségből: sárgarépa, zöldborsó és karfiol is kerülhet bele
Ki ne dobd a maradék leveszöldséget! Isteni finom zöldségfasírtot készíthetsz belőle.
A zöldségfasírt az egyik legzseniálisabb maradékmentő fogás. Hogy milyen alapanyagokból áll, attól függ, hogy mi nem fogyott el a húslevesből, de általában kerül bele sárgarépa, karfiol és zöldborsó is. Természetesen készítheted friss zöldségekből is, ebben az esetben először sós vízben főzd puhára őket.
Maradékmentő zöldségfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó stb.)
- 10 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
- 1 főtt hagyma
- 1 fej főtt fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
A mártogatóshoz
- 1.75 dl görög joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a megpucolt hagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg petrezselyemmel és szerecsendióval, és botmixerrel pürésítsd. Ezután fokozatosan adagold bele a lisztet, amíg jól formázható masszát kapsz. Készíts belőle fasírtokat, és kevés olajon, oldalanként öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre. Közben a mártogatós hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze, és ezzel tálald a zöldségfasírtokat.
Számtalan formában készíthetsz zöldségfasírtot: brokkolival és quinoával nagyon egészséges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept