Maradékmentő zöldségfasírt leveszöldségből: sárgarépa, zöldborsó és karfiol is kerülhet bele

Ki ne dobd a maradék leveszöldséget! Isteni finom zöldségfasírtot készíthetsz belőle.

zoldsegfasirt
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldségfasírt az egyik legzseniálisabb maradékmentő fogás. Hogy milyen alapanyagokból áll, attól függ, hogy mi nem fogyott el a húslevesből, de általában kerül bele sárgarépa, karfiol és zöldborsó is. Természetesen készítheted friss zöldségekből is, ebben az esetben először sós vízben főzd puhára őket.

Maradékmentő zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó stb.)
  • 10 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
  • 1 főtt hagyma
  • 1 fej főtt fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors

A mártogatóshoz

  • 1.75 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a megpucolt hagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg petrezselyemmel és szerecsendióval, és botmixerrel pürésítsd. Ezután fokozatosan adagold bele a lisztet, amíg jól formázható masszát kapsz. Készíts belőle fasírtokat, és kevés olajon, oldalanként öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre. Közben a mártogatós hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze, és ezzel tálald a zöldségfasírtokat.

Számtalan formában készíthetsz zöldségfasírtot: brokkolival és quinoával nagyon egészséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük