Kiadós, húsmentes tojásfasírt: sütőben vagy olajban is elkészítheted
Ha valami húsmentes, mégis laktató fogásra vágysz, a tojásfasírt a legjobb választás.

tojasfasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kötelező naponta - vagy különösen naponta többször - húst fogyasztanod, hiszen zöldségekből vagy épp tojásból, sajtból is igazán laktató és nagyon finom ételeket varázsolhatsz az asztalra. A tojásfasírt hamar elkészül, és gyereknek, felnőttnek ízleni fog.

Tojásfasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 2 dl tej
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket négyeld fel, és áztasd annyi tejbe, hogy az egészet beigya. Ha felszívta magát, de még mindig száraz belül, adj hozzá még tejet. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Három tojást üss egy tálba, sózd, borsozd, adj hozzá oregánót, majd öntsd a hagymára, és kevergetve süss belőle szaftos rántottát. A zsemléből csavard ki a folyadékot, és morzsold össze. Kanalazd hozzá a rántottát, üsd bele a maradék egy tojást, és adagolj hozzá óvatosan annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Szórd meg aprított petrezselyemmel, a kezeddel dolgozd össze, és formálj belőle lapos korongokat. Egy serpenyőben hevíts olajat, a fasírtokat forgasd meg zsemlemorzsában, és oldalanként öt perc alatt süsd meg őket. Ha sütőben készíted, akkor ne forgasd meg zsemlemorzsában őket, hanem 180 fokon süsd húsz percig.

Zöldségből is kiadós fasírtot készíthetsz: a quinoával dúsított brokkolifasírt nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is.

Ezt is szeretjük