Kiadós orosz hússaláta majonézes öntettel: friss tavaszi zöldségekkel igazán finom

A majonézes öntettel egybeforgatott orosz hússaláta annál finomabb, minél több friss zöldséget használsz hozzá.

orosz hussalata
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár télen mirelitből is készülhet, az orosz hússaláta valójában friss zöldségekkel a legfinomabb. Akár maradék sült húst is kockázhatsz hozzá. A majonézes öntetet ízesítsd citromlével és mustárral. Tálalás előtt tartsd egy-két órát a hűtőben.

Orosz hússaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 25 dkg krumpli (újkrumpli is lehet)
  • 4 savanyú uborka
  • 1 hagyma
  • bors
  • kevés olaj a sütéshez

Az öntethez

  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és olajon süsd ki fehéredésig. A sárgarépát és a krumplit pucold meg és kockázd fel - ha újkrumplit használsz, nem kell meghámozni, elég megdörzsölni egy kicsit -, és vágd őket kis kockákra. A zöldborsót, ha szükséges, fejtsd ki, majd a répával és a krumplival együtt kevés sós vízben párold puhára. Ha kész, szűrd le. Közben a hagymát aprítsd fel, a savanyú uborkát vágd karikákra. Egy nagyobb tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével és a mustárral, sózd és borsozd meg, majd forgasd bele a húst, a zöldségeket, a hagymát és az uborkát. Lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

A majonézes saláták télen-nyáron jólesnek: az alábbi változatba a sonka mellé karfiol is kerül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük