Vaníliás, almás kenyérpuding: mennyei desszert maradék péksütiből

A vaníliás, almás kenyérpuding egyszerű, mégis kitűnő meleg desszert hideg téli estékre.

almas-kenyerpuding-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Remek maradékmentő fogás ez a kenyérpuding, ami akár kalácsból is elkészíthető. Nagyon egyszerű, így azok is bátran hozzáláthatnak, akik egyébként ódzkodnak a sütéstől. Téli estéken különösen finom vacsora lehet.

Almás kenyérpuding recept

Hozzávalók

  • 0.5 kg kenyér
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a kenyeret kisebb szeletekre vagy kockákra. Ha nem elég szikkadt, tedd kicsit a sütőbe, vagy hagyd elől néhány órára. Egy tálban keverd habosra a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a kenyérkeverékre, és pihentesd 15 percig.
Az almákat szeleteld fel, és rétegezd a kenyérrel felváltva egy vajjal kikent tepsibe. Szórd meg a tetejét mazsolával, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá tejszínt vagy különféle önteteket. 
A forrón gőzölgő, fahéjasan-almásan illatozó máglyarakás is ellenállhatatlan. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük