Vaníliás, almás kenyérpuding: mennyei desszert maradék péksütiből
A vaníliás, almás kenyérpuding egyszerű, mégis kitűnő meleg desszert hideg téli estékre.

almas-kenyerpuding-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Remek maradékmentő fogás ez a kenyérpuding, ami akár kalácsból is elkészíthető. Nagyon egyszerű, így azok is bátran hozzáláthatnak, akik egyébként ódzkodnak a sütéstől. Téli estéken különösen finom vacsora lehet.

Almás kenyérpuding recept

Hozzávalók:

  • 0.5 kg kenyér
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a kenyeret kisebb szeletekre vagy kockákra. Ha nem elég szikkadt, tedd kicsit a sütőbe, vagy hagyd elől néhány órára. Egy tálban keverd habosra a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a kenyérkeverékre, és pihentesd 15 percig.
Az almákat szeleteld fel, és rétegezd a kenyérrel felváltva egy vajjal kikent tepsibe. Szórd meg a tetejét mazsolával, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá tejszínt vagy különféle önteteket. 
A forrón gőzölgő, fahéjasan-almásan illatozó máglyarakás is ellenállhatatlan. 

Ezt is szeretjük