Tejszínes, csirkés rakott tészta egybesütve: maradék húsból is tökéletes
Ki de dobd a tegnapi sült csirke maradékát! Készíts inkább belőle krémes és ropogós rakott tésztát.

rakott teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor a legfinomabb a sütőben sült tészta, ha a teteje ropogósra pirul, belül viszont selymes krém lágyítja. Az alábbi tejszínes egytálétel nemcsak kiváló maradékmentő fogás, hanem a friss csirkemellfilének is az egyik leggyorsabb, nagyon finom felhasználási módja.

Csirkés rakott tészta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 30 dkg csirke (sült vagy friss)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A pennét lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A húst szükség szerint kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. ezen süsd ki a húsdarabokat. Ha már ropogósak, szedd ki őket a serpenyőből, majd ugyanabba az edénybe öntsd bele a tejszínt. Szórd meg szerecsendióval, reszelj rá borsot, ha felforrt, add hozzá a reszelt sajt felét, és kevergesd addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígítsd. Ízlés szerint sózd meg, add hozzá a csirkét, és forrald össze az egészet.

Egy tepsibe öntsd bele a tésztát, keverd össze a tejszínes csirkével, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told a sütőbe fél órára, amíg a tészta és a tetejére szórt sajt is megpirul.

Hasonló ételt akár vegetáriánus változatban is készíthetsz - ebből a karfiolos rakott tésztából tényleg nem hiányzik a hús.

Ezt is szeretjük