8 étel kevés hozzávalóból: ezeket mindig megtalálod a kamrádban

Akkor is főzhetsz finomat, ha előtte nem volt időd bevásárolni: az alábbiakban kevés hozzávalóból készült, mégis nagyon finom recepteket mutatunk.

Ételek kevés hozzávalóból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevés hozzávalóból is készíthetsz laktató és nagyon finom ételeket. Ha szeretsz főzni, bizonyára megtalálhatók a konyhádban az alapvető fűszerek, a kamrapolcon mindig van egy kis olaj, tészta és száraz hüvelyes, a mélyhűtődben pedig ott pihen egy kevés hús vagy mirelit zöldség.

Ennyiből már plusz bevásárlás nélkül is hamar laktató ételeket tehetsz az asztalra. Az itt felsorolt fogások nemcsak kevés hozzávalóból készülnek, hanem munka sincs velük sok: egy rövid fűszerezést vagy összeállítást követően vagy már készen is vannak, vagy nyugodtan rábízhatod őket a tűzhelyre, sütőre.

Ételek kevés hozzávalóból

Legyen szó főzelékről, húsételről vagy sütiről, néha a legegyszerűbb receptek működnek a legjobban. Ha te is azok közé tartozol, akiket kikapcsol egy fárasztó nap után a konyhai alkotás, bátran nézz körül a háztartásodban, és biztos, hogy az itteni ételek közül lesz olyan, amihez minden hozzávalót megtalálsz otthon.

A sárgaborsó-főzelékhez tényleg nem kell szinte semmi. Liszt a legkevésbé, hiszen önmagát sűríti.
Ha mindig van a hűtődben egy darabka citrom és sajt, mindenképpen dobd össze ezt a frissítő olaszos parmezános-citromos spagettit.
Érdemes otthon leveles tésztát is tartani, mivel nagyon kevés munkával dobható össze belőle mindenféle finomság. A virslis párnácskák kitűnőek vendégváró falatként, vagy akkor is, ha gyorsan vágysz valamilyen sós ropogtatnivalóra.
Liszt, tojás, cukor és lekvár szinte minden háztartásban található, és nem is kell több a tökéletes piskótatekercshez.
Isteni finom almás zellerkrémlevest készíthetsz a hűtőben árválkodó kis darab zöldségből és gyümölcsből. Adhatsz hozzá magvakat és pirított bacont, de nélkülük is finom.
Alufóliában sütve igazán finom, omlós lesz a csirkecomb. Nagyon jót tesz neki egy kis darab füstölt szalonna.
Az édes, krémes zöldborsófőzeléket még a gyerekek is szeretni szokták. Nyáron friss borsóból a legfinomabb, de szezonon kívül, vagy ha nem volt időd vásárolni, mélyhűtöttből is ellenállhatatlan.
A maradék kenyér vagy kalács véletlenül sem való a kukába, hiszen isteni finom kenyérpuding formájában születhetnek újjá.
Ezt is szeretjük