A legegyszerűbb édes zöldborsófőzelék: ha így készíted, mindenki imádni fogja

A borsófőzeléket elkészítheted édesen, paprikás rántással, de kerülhet bele akár krumpli is. A sokféle variáció közül erre nem lesz panasz.

borsofozelek-recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha jól készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen szed belőle még egyszer. Ha a régimódi változat már unalmas, tegyél bele néhány extrát. A tejszíntől még selymesebb lesz a főzelék, a cukor pedig egyenesen kihozza a zöldborsó csodás ízét. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel, hogy még laktatóbb legyen!

Édes zöldborsófőzelék

Hozzávalók

zöldséges éte

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba az olajat, majd dobd rá a zöldborsót, és kezdd el párolni. Közben többször keverd meg, majd szórd meg ételízesítővel és cukorral. Párold tovább, és pár perc múlva tedd hozzá a zúzott fokhagymát.

Öntsd fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózd, és főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Figyelj, nehogy a borsószemek szétfőjenek. Végül a lisztet dolgozd simára a tejszínnel és kevés főzőlével, majd csorgasd a borsóhoz. Kevergetve főzd addig, amíg a főzelék kellően besűrűsödik. Még melegen, feltéttel, esetleg petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A borsó az egyszerű tésztára is jól illik, főleg petrezselyempestóval keverve. 

Ezt is szeretjük