Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás
Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.

parmezanos-citromos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz tésztaételek variációja végtelen, ráadásul egyik finomabb a másiknál. A parmezános, citromos tészta, vagyis a Pasta al Limone végtelenül egyszerű, és elsősorban Olaszország déli részén és Szicíliában népszerű. Selymesebb lesz a tészta, ha kevés főzővizet is teszel a citromos keverékbe.

Parmezános, citromos tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db közepes citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobj hozzá sót, és tedd bele a spagettit. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Az olaszok szerint akkor az igazi a tészta, ha al dante állagú, azaz picit roppan, ha beleharapunk. 

Egy tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olívaolajat, a borsot, az átpréselt fokhagymát, kevés sót és a parmezán felét. Önts hozzá kevés főzőlevet is. Forgasd össze a tésztával, szórd rá a maradék sajtot és az aprított petrezselymet. Rögtön kínálhatod is. 
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű, gyors és laktató.

Ezt is szeretjük