Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás
Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az olasz tésztaételek variációja végtelen, ráadásul egyik finomabb a másiknál. A parmezános, citromos tészta, vagyis a Pasta al Limone végtelenül egyszerű, és elsősorban Olaszország déli részén és Szicíliában népszerű. Selymesebb lesz a tészta, ha kevés főzővizet is teszel a citromos keverékbe.
Parmezános, citromos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 dl olívaolaj
- 2 db közepes citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobj hozzá sót, és tedd bele a spagettit. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Az olaszok szerint akkor az igazi a tészta, ha al dante állagú, azaz picit roppan, ha beleharapunk.
Egy tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olívaolajat, a borsot, az átpréselt fokhagymát, kevés sót és a parmezán felét. Önts hozzá kevés főzőlevet is. Forgasd össze a tésztával, szórd rá a maradék sajtot és az aprított petrezselymet. Rögtön kínálhatod is.
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű, gyors és laktató.
Még több recept