Az olaszok híres parmezános, citromos tésztája: a Pasta al Limone üde és gyors fogás
Ha nem jut semmi az eszedbe, hogy mi legyen a vacsora, a parmezános, citromos tészta kitűnő választás.
Az olasz tésztaételek variációja végtelen, ráadásul egyik finomabb a másiknál. A parmezános, citromos tészta, vagyis a Pasta al Limone végtelenül egyszerű, és elsősorban Olaszország déli részén és Szicíliában népszerű. Selymesebb lesz a tészta, ha kevés főzővizet is teszel a citromos keverékbe.
Parmezános, citromos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 dl olívaolaj
- 2 db közepes citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobj hozzá sót, és tedd bele a spagettit. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Az olaszok szerint akkor az igazi a tészta, ha al dante állagú, azaz picit roppan, ha beleharapunk.
Egy tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olívaolajat, a borsot, az átpréselt fokhagymát, kevés sót és a parmezán felét. Önts hozzá kevés főzőlevet is. Forgasd össze a tésztával, szórd rá a maradék sajtot és az aprított petrezselymet. Rögtön kínálhatod is.
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű, gyors és laktató.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept