A hagyományos csirkepaprikás receptje
Sok-sok tejföllel az igazi
Egy jó csirkepaprikás sose rossz, már eleink is megmondták, a szaftos-tejfölös csirkénél nincs jobb.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkepaprikás igazi hungarikumnak is tekinthető, hiszen minden összetevőjében magyaros, a magyar konyha jellemző hozzávalóiból készül, többek között ezért is olyan finom, amilyen.

Ugyan csak combból készítve is remek, szaftos végeredményt kapsz, az eredeti, igazi csirkepaprikásban a csirke minden alkatrésze megtalálható, ha szereted a csontosabb részeket, mindenképpen főzz bele hátat és szárnyat is!

Hagyományos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 5-6 egész csirkecomb
  • 3 dl tejföl
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A csirkepaprikás amilyen ízletes, olyan könnyen készíthető, ha még csak most mutatkoztál be a tűzhelynek, akkor is sikerülni fog. A hagymát kockázd fel, a combokat válaszd alsó és felső részükre külön. Egy mélyebb serpenyőben, ahova majd befér mindenki kényelmesen, forrósítsd fel a zsírt, majd dinszteld meg benne a hagymát.

Ha már szép üveges, keverd hozzá fél deci víz társaságában a pirospaprikát, így biztosan nem fog leégni, keverj rajta párat, majd tedd rá a combokat. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a combokat, sózd, borsozd, majd főzd őket puhára, nagyjából 40-45 perc alatt el is készülnek.

A tejfölt tedd egy tálba, keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a szaftból, keverd el, majd add az egészet a már kész csirkepörkölthöz. Keverd el benne, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg egy kis friss petrezselyemmel, az mindennek jól áll!

A legjobb csirkés ételek

A legnépszerűbb alapanyagból temérdek isteni fogást készíthetsz, válaszd ki kedvencedet!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük