A hagyományos csirkepaprikás receptje
Sok-sok tejföllel az igazi
Egy jó csirkepaprikás sose rossz, már eleink is megmondták, a szaftos-tejfölös csirkénél nincs jobb.

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A 69 éves Jane Seymour elképesztően dögös: formás alakja plasztika nélkül olyan, amilyen »

Lenőtt hajból gyönyörű frizura: előtte-utána képeken az átalakulás »

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkepaprikás igazi hungarikumnak is tekinthető, hiszen minden összetevőjében magyaros, a magyar konyha jellemző hozzávalóiból készül, többek között ezért is olyan finom, amilyen.

Ugyan csak combból készítve is remek, szaftos végeredményt kapsz, az eredeti, igazi csirkepaprikásban a csirke minden alkatrésze megtalálható, ha szereted a csontosabb részeket, mindenképpen főzz bele hátat és szárnyat is!

Hagyományos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 5-6 egész csirkecomb
  • 3 dl tejföl
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A csirkepaprikás amilyen ízletes, olyan könnyen készíthető, ha még csak most mutatkoztál be a tűzhelynek, akkor is sikerülni fog. A hagymát kockázd fel, a combokat válaszd alsó és felső részükre külön. Egy mélyebb serpenyőben, ahova majd befér mindenki kényelmesen, forrósítsd fel a zsírt, majd dinszteld meg benne a hagymát.

Ha már szép üveges, keverd hozzá fél deci víz társaságában a pirospaprikát, így biztosan nem fog leégni, keverj rajta párat, majd tedd rá a combokat. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a combokat, sózd, borsozd, majd főzd őket puhára, nagyjából 40-45 perc alatt el is készülnek.

A tejfölt tedd egy tálba, keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a szaftból, keverd el, majd add az egészet a már kész csirkepörkölthöz. Keverd el benne, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg egy kis friss petrezselyemmel, az mindennek jól áll!

A legjobb csirkés ételek

A legnépszerűbb alapanyagból temérdek isteni fogást készíthetsz, válaszd ki kedvencedet!

Ezt is szeretjük