4 fincsi sültcsirke-variáció
Ha unod a sima sült csirkét, akkor van néhány ötletünk, mivel dobd fel. Sütheted csípősre, de édesre is mézzel, panasz biztosan nem lesz rájuk.
Citromos csirke
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 kg-os csirke
- 1 nagy citrom leve
- 3 evőkanál vaj
- 0,5 dl víz
- só
- bors
Töröld szárazra a csirkét, és a belsejét szórd meg sóval, borssal és citromlével. Kösd össze, és a bőrét is dörzsöld be citromlével.
Fűszerezd sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le.
Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára pirul.
Oregánós csirke
Hozzávalók:
- 6-8 adag csirke, comb, mell vagy filé
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkedarabokat rendezd el egy nagyméretű, lapos edényben. Keverd össze az olajat, a bort, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és a fokhagymát. Az elkészült páclét öntsd rá a csirkedarabokra, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Ezután helyezd kiolajozott grillezőtálcára a csirkedarabokat, és közepesre előmelegített sütőben 30 percig süsd, vagy amíg a bőre ropogóssá és aranybarnává nem válik. Sütés közben többször igazítsd meg, és forgasd át az egyes darabokat.
Csípős csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db 1,2 kg- os csirke
- 8 zsályalevél
- 1 szál rozmaring
- 6 evőkanál olaj
- 1 citrom leve
- só
- 2 szárított chili
A csirkét mosd meg, belsőségeit szedd ki, majd a hátán hosszában vágd ketté. A csirkét terítsd ki, és veregesd ki a klopfolóval. Jól keverd össze a felaprított erős paprikát a rozmaringgal, a zsályával, a sóval, a citromlével és az olajjal. Dörzsöld a csirkébe a fenti keveréket, és egy óráig pihentesd. Lapos tepsibe teríts alufóliát, tedd rá a csirkét, zárd le a fóliát, és told az egészet előmelegített sütőbe. Süsd egy órán át, ezalatt a csirke ropogós pirosra sül. Közben ne felejtsd el a megmaradt pácolajjal néha bekenegetni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mézzel-tejjel sült csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 grillcsirke
- 3 dl tej
- 1 dl méz
- 20 dkg csiperke
- csemegepaprika
- 5 dkg liszt
- só
- őrölt fehérbors
A csirkét tisztítsd meg, vágd ketté, majd darabold fel. A darabokat sózd meg, borsozd, szórd meg paprikával, forgasd lisztbe, és helyezd kivajazott tepsibe. Tedd középmeleg sütőbe, és fél óra alatt süsd pirosra. A mézet öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, majd locsold a sütőből kivett csirkére. Tedd vissza a sütőbe, és takaréklángon, 40 perc alatt párold készre. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, szórd a csirkére, és süsd további tíz percet.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka