4 fincsi sültcsirke-variáció

Ha unod a sima sült csirkét, akkor van néhány ötletünk, mivel dobd fel. Sütheted csípősre, de édesre is mézzel, panasz biztosan nem lesz rájuk.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5 kg-os csirke
  • 1 nagy citrom leve
  • 3 evőkanál vaj
  • 0,5 dl víz
  • bors

Töröld szárazra a csirkét, és a belsejét szórd meg sóval, borssal és citromlével. Kösd össze, és a bőrét is dörzsöld be citromlével.

Fűszerezd sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le.

Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára pirul.

Oregánós csirke

Hozzávalók:

  • 6-8 adag csirke, comb, mell vagy filé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkedarabokat rendezd el egy nagyméretű, lapos edényben. Keverd össze az olajat, a bort, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és a fokhagymát. Az elkészült páclét öntsd rá a csirkedarabokra, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Ezután helyezd kiolajozott grillezőtálcára a csirkedarabokat, és közepesre előmelegített sütőben 30 percig süsd, vagy amíg a bőre ropogóssá és aranybarnává nem válik. Sütés közben többször igazítsd meg, és forgasd át az egyes darabokat.

Csípős csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,2 kg- os csirke
  • 8 zsályalevél
  • 1 szál rozmaring
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 2 szárított chili

A csirkét mosd meg, belsőségeit szedd ki, majd a hátán hosszában vágd ketté. A csirkét terítsd ki, és veregesd ki a klopfolóval. Jól keverd össze a felaprított erős paprikát a rozmaringgal, a zsályával, a sóval, a citromlével és az olajjal. Dörzsöld a csirkébe a fenti keveréket, és egy óráig pihentesd. Lapos tepsibe teríts alufóliát, tedd rá a csirkét, zárd le a fóliát, és told az egészet előmelegített sütőbe. Süsd egy órán át, ezalatt a csirke ropogós pirosra sül. Közben ne felejtsd el a megmaradt pácolajjal néha bekenegetni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Mézzel-tejjel sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 grillcsirke
  • 3 dl tej
  • 1 dl méz
  • 20 dkg csiperke
  • csemegepaprika
  • 5 dkg liszt
  • őrölt fehérbors

A csirkét tisztítsd meg, vágd ketté, majd darabold fel. A darabokat sózd meg, borsozd, szórd meg paprikával, forgasd lisztbe, és helyezd kivajazott tepsibe. Tedd középmeleg sütőbe, és fél óra alatt süsd pirosra. A mézet öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, majd locsold a sütőből kivett csirkére. Tedd vissza a sütőbe, és takaréklángon, 40 perc alatt párold készre. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, szórd a csirkére, és süsd további tíz percet.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük