Eredeti szerb csevap házilag
A csevap jellegzetes balkáni étel, erősen fűszerezett, markáns ízű, és nagyon könnyű elrontani.
Készítheted csak bárány- vagy marhahúsból, esetleg, ha épp nincs más, sertéshúsból is, azonban az igazi, hagyományos csevap ezek keverékéből tevődik össze.
A jellegzetes forma is a fogás része, erre ügyelj, valamint arra is, hogy zsírosabb húsokat válassz.
Csevap házilag
Hozzávalók:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- só, egész bors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A recept maga egyáltalán nem lesz bonyolult, sőt, kifejezetten egyszerű, a hibázási lehetőség egyedül az összetevők minőségében leledzik. Ezért fontos, hogy olyan húsokat válogass össze, amelyekkel nem nyúlhatsz mellé: nem szárazak, mint például a karaj, hanem zsírosak, mint a tarja, vagy marhánál a rostélyos.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A háromféle darált húst nemes egyszerűséggel keverd össze egy tálban, majd törd bele a fokhagymát, szórd bele a szódabikarbónát, őröld bele a borsot, hints rá egy evőkanálnyi pirospaprikát. Jól dolgozd össze az egészet, majd ha ezzel megvagy, pihentesd, amennyit csak tudod. A legjobb, ha áll egy éjszakát, de ha nincs erre időd, akkor se lesz rossz a kész étel. Vizes kézzel formázz kis hurkákat a húsos keverékből, majd a grillen süsd át alaposan minden oldalukat. Ajvárral a legjobb!
Isteni fogások szabad ég alatt
Ha a kerti grillezések rabja vagy, less el tőlünk néhány ötletet!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2100598&banner=2100616&ord=RANDOM_NUMBER)%)