Eredeti szerb csevap házilag
Még jó az idő a grillezéshez
A csevap jellegzetes balkáni étel, erősen fűszerezett, markáns ízű, és nagyon könnyű elrontani.
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Készítheted csak bárány- vagy marhahúsból, esetleg, ha épp nincs más, sertéshúsból is, azonban az igazi, hagyományos csevap ezek keverékéből tevődik össze.


A jellegzetes forma is a fogás része, erre ügyelj, valamint arra is, hogy zsírosabb húsokat válassz.
Csevap házilag
Hozzávalók:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- só, egész bors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A recept maga egyáltalán nem lesz bonyolult, sőt, kifejezetten egyszerű, a hibázási lehetőség egyedül az összetevők minőségében leledzik. Ezért fontos, hogy olyan húsokat válogass össze, amelyekkel nem nyúlhatsz mellé: nem szárazak, mint például a karaj, hanem zsírosak, mint a tarja, vagy marhánál a rostélyos.
A háromféle darált húst nemes egyszerűséggel keverd össze egy tálban, majd törd bele a fokhagymát, szórd bele a szódabikarbónát, őröld bele a borsot, hints rá egy evőkanálnyi pirospaprikát. Jól dolgozd össze az egészet, majd ha ezzel megvagy, pihentesd, amennyit csak tudod. A legjobb, ha áll egy éjszakát, de ha nincs erre időd, akkor se lesz rossz a kész étel. Vizes kézzel formázz kis hurkákat a húsos keverékből, majd a grillen süsd át alaposan minden oldalukat. Ajvárral a legjobb!
Isteni fogások szabad ég alatt
Ha a kerti grillezések rabja vagy, less el tőlünk néhány ötletet!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2100598&banner=2100616&ord=RANDOM_NUMBER)%)