8 étel, ami bográcsban még finomabb lesz: lecsót és isteni chilis babot is készíthetsz így

A legfinomabb bográcsban készült ételek között megtalálhatod a lecsót, a chilis babot vagy akár egy gazdagon megrakott krumplis tésztát is.

Bográcsban készült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a nyár, és vele együtt a bográcsban készült ételek szezonja. A szaftos, paprikás, magyaros jellegű fogások mellett találhatsz ebben a gyűjteményben pikáns chilis babot és krumplis tésztát is.

A bográcsozás az egyik leghangulatosabb szabadtéri tevékenység. Nyugodtan vond be a vendégeidet is az előkészületekbe, együtt sokkal jobban megy a zöldségpucolás vagy a hús feldarabolása. Az elkészült étel is így közös munka eredménye lesz, amit mindenki büszkén fog tunkolni a tányérjáról.

Bográcsban készült ételek

A bográcsozás egyik alapszabálya, hogy nem érdemes kis adagban főzni benne. Az így készült ételek viszont általában jól bírják a fagyasztást, úgyhogy a maradékot nyugodtan porciózd ki, és tedd a mélyhűtőbe. Jól fog esni a sietős estéken, amikor nem volt idő vacsorát összedobni.

Ki ne szeretné a szaftos, tejfölös paprikás csirkét? Bográcsban is elkészítheted jó sok combból és szárnyból.
A paprikás krumpli akkor az igazi, ha szalonnazsíron készíted el a hagymás alapot hozzá. Nem maradhat ki belőle a sokféle fűszer és természetesen a füstölt kolbász sem.
Talán nem is gondoltad volna, de még krumplis tészta is készülhet bográcsban. A slambuc lebbencstésztából, krumpliból és füstölt szalonnából áll.
Nyáron is készíts bátran savanyú káposztás fogásokat! Az ízletes, szaftos székelykáposzta szabad tűzön főzve még finomabb.
A szabadtéri főzőcskézések sztárja a sűrű, tunkolni való bográcsgulyás. Mivel marhahúsból készül, időt kell szánni arra, hogy megpuhuljon, de a mennyei végeredmény megéri a várakozást.
Sokan szeretik a hétvégi horgászatot egy kiadós halászlével lezárni. A tiszai változat pontyból, harcsából és kisebb halakból készül.
Ha nyár, akkor lecsó. Hétköznap a konyhában fő, de hétvégén vedd elő a bográcsot, és készítsd el nagy adagban! Ha szereted a csípőset, egy kevés erős paprikát is karikázz hozzá.
A pikáns chilis bab is egészen más, ha bográcsban készül, mert a füst különleges zamatot ad neki. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb.
Ezt is szeretjük