Sűrű bográcsgulyás tunkolni való szafttal: ezekre figyelj, ha kezdő bográcsozó vagy
Bográcsozás során a gulyás jellegzetes füstös ízt kap, így még finomabb lesz.

bogracsgulyas-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szabadban, társaságban még a főzés is sokkal élvezetesebb. A gulyás íze jóval gazdagabb lesz, ha tűzön készül. A bográcsozásnál nem mindegy a tűz nagysága, a legjobb az egyenletesen izzó, forró parázs. Figyelj, hogy a bogrács alját csak alig érjék a lángok. Minél közelebb van az étel a tűzhöz, annál gyorsabban fő. Mindig legyen kéznél víz, hisz gyakran kell az ételhez önteni. Ügyelj arra is, hogy ne égjen meg a paprika, különben keserű lesz az étel. 

bogracsgulyas

Sűrű bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1.5 kg marhalábszár
  • 1 dkg krumpli
  • 3 evőkanál zsír
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 1 db hegyes erős paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd kisebb kockákra, és mosd meg. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát aprítsd fel, a répákat karikázd fel, a zellert szeld ketté, a krumplit kockázd fel. A zsírt tedd bográcsba, olvaszd fel, dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, köménnyel, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. 


Amikor a hús puhulni kezd, tedd hozzá a krumplit, a paradicsomot, a kétféle paprikát. Rotyogtasd addig, amíg minden puha lesz. Közben folyamatosan önts hozzá vizet. Érdemes kóstolgatni is, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Amikor minden puha, vedd le a tűzről. Friss kenyérrel kínáld. 
Nyáron a pörköltet is érdemes bográcsban főzni. Ha sertésből készül, sokkal hamarabb tálalhatod. 
 

Ezt is szeretjük