Sűrű bográcsgulyás tunkolni való szafttal: ezekre figyelj, ha kezdő bográcsozó vagy
Bográcsozás során a gulyás jellegzetes füstös ízt kap, így még finomabb lesz.

bogracsgulyas-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szabadban, társaságban még a főzés is sokkal élvezetesebb. A gulyás íze jóval gazdagabb lesz, ha tűzön készül. A bográcsozásnál nem mindegy a tűz nagysága, a legjobb az egyenletesen izzó, forró parázs. Figyelj, hogy a bogrács alját csak alig érjék a lángok. Minél közelebb van az étel a tűzhöz, annál gyorsabban fő. Mindig legyen kéznél víz, hisz gyakran kell az ételhez önteni. Ügyelj arra is, hogy ne égjen meg a paprika, különben keserű lesz az étel. 

bogracsgulyas

Sűrű bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1.5 kg marhalábszár
  • 1 dkg krumpli
  • 3 evőkanál zsír
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 1 db hegyes erős paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd kisebb kockákra, és mosd meg. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát aprítsd fel, a répákat karikázd fel, a zellert szeld ketté, a krumplit kockázd fel. A zsírt tedd bográcsba, olvaszd fel, dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, köménnyel, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. 


Amikor a hús puhulni kezd, tedd hozzá a krumplit, a paradicsomot, a kétféle paprikát. Rotyogtasd addig, amíg minden puha lesz. Közben folyamatosan önts hozzá vizet. Érdemes kóstolgatni is, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Amikor minden puha, vedd le a tűzről. Friss kenyérrel kínáld. 
Nyáron a pörköltet is érdemes bográcsban főzni. Ha sertésből készül, sokkal hamarabb tálalhatod. 
 

Ezt is szeretjük