Füstös lecsó bográcsban

Így teheted különösen pikánssá

Szabadulj ki a konyhából a szabadba, és készíts bográcsos lecsót. Mindenki elégedett lesz!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyaraláskor, családi, baráti összejöveteleken is gyakran kerül elő a bogrács. Lepd meg a társaságot egy isteni bográcsos lecsóval. Tehetsz bele tököt, kolbászt, rizst, tojást is.

Bográcsos lecsó

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 20 dkg szalonna
  • 1 zöld csípős paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A bográcsot mosd át, készítsd elő a fát, gyújts tüzet! Fontos, hogy a tűz a főzőcskézés során végig egyenletesen égjen. A zöldségeket mosd meg, a paprikákat és a paradicsomokat szeleteld fel. A hagymákat vágd apróra, a szalonnát kockázd fel. Tégy a bográcsba három evőkanál zsírt, a szalonnát süsd zsírjára. Dobd bele a hagymát, fonnyaszd meg, majd jöhet a kolbász, hogy jól átjárja a füstös íz. Utána add hozzá a paprikát. Ne kavargasd, nehogy összetörjön.

Amikor a paprika kissé összeesik, tedd a bográcsba a paradicsomot is. Sózd, borsod ízlés szerint, adhatsz hozzá őrölt pirospaprikát is. Fűszerezés után rázd meg kicsit a bográcsot. Addig főzd, amíg a paprika megpuhul, de vigyázz arra, hogy ne essen szét. A lecsó körülbelül 30 perc alatt készül el. 
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük