Így készítsd a tökéletes rántott húst

A vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása a rántott hús, most megmutatjuk, hogyan készítsd el pontosan! Bundázásra fel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó rántott hús alapja a megfelelően kiválasztott hús, igyekezz olyat találni, amit az egész család szeret, így biztos lehetsz a sikerben.

A kiválasztásnál figyelj arra, hogy az elkészült fogás majd ne lehessen túl száraz, illetve mócsingos, ehhez az egyik legalkalmasabb húsfajta a sertéskaraj.

Rántott sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 3 darab tojás
  • 40 dkg liszt
  • 4 darab száraz kifli
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki, de tényleg csak annyira, hogy a rostok fellazuljanak. Ezután sózd be a szeleteket, majd tedd félre. A száraz kifliket egy tálba reszeld le, az ebből kapott zsemlemorzsában fogod megforgatni majd a húsokat. 

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Végy elő még két tálat, az egyikbe szitáld le a lisztet, a másikba pedig üsd bele a három tojást, és add hozzá a tejet. Egy serpenyőbe önts olajat, annyit, majd a húsokat épphogy ellepje, és forrósítsd fel. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Amint ezzel megvagy, tedd a forró olajba őket, utána pedig közepes lángon süsd, amíg aranybarnák nem lesznek. 

Még több hazai fogás!

Ha szereted az itthoni ízeket, nézz be képgalériánkba!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük