Így készítsd a tökéletes rántott húst
A vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása a rántott hús, most megmutatjuk, hogyan készítsd el pontosan! Bundázásra fel!

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A jó rántott hús alapja a megfelelően kiválasztott hús, igyekezz olyat találni, amit az egész család szeret, így biztos lehetsz a sikerben.


A kiválasztásnál figyelj arra, hogy az elkészült fogás majd ne lehessen túl száraz, illetve mócsingos, ehhez az egyik legalkalmasabb húsfajta a sertéskaraj.
Rántott sertéskaraj
Hozzávalók:
- 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 3 darab tojás
- 40 dkg liszt
- 4 darab száraz kifli
- 1 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki, de tényleg csak annyira, hogy a rostok fellazuljanak. Ezután sózd be a szeleteket, majd tedd félre. A száraz kifliket egy tálba reszeld le, az ebből kapott zsemlemorzsában fogod megforgatni majd a húsokat.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Végy elő még két tálat, az egyikbe szitáld le a lisztet, a másikba pedig üsd bele a három tojást, és add hozzá a tejet. Egy serpenyőbe önts olajat, annyit, majd a húsokat épphogy ellepje, és forrósítsd fel. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Amint ezzel megvagy, tedd a forró olajba őket, utána pedig közepes lángon süsd, amíg aranybarnák nem lesznek.
Még több hazai fogás!
Ha szereted az itthoni ízeket, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- egytálétel
Rakott káposzta: isteni magyaros fogás

- csirke
- gomba
Csirke bakonyi módra

- marha
- pörkölt
Borjúpörkölt hagyományosan

- káposzta
- egytálétel