Így készítsd a tökéletes rántott húst
A vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása a rántott hús, most megmutatjuk, hogyan készítsd el pontosan! Bundázásra fel!
A jó rántott hús alapja a megfelelően kiválasztott hús, igyekezz olyat találni, amit az egész család szeret, így biztos lehetsz a sikerben.
A kiválasztásnál figyelj arra, hogy az elkészült fogás majd ne lehessen túl száraz, illetve mócsingos, ehhez az egyik legalkalmasabb húsfajta a sertéskaraj.
Rántott sertéskaraj
Hozzávalók:
- 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 3 darab tojás
- 40 dkg liszt
- 4 darab száraz kifli
- 1 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki, de tényleg csak annyira, hogy a rostok fellazuljanak. Ezután sózd be a szeleteket, majd tedd félre. A száraz kifliket egy tálba reszeld le, az ebből kapott zsemlemorzsában fogod megforgatni majd a húsokat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Végy elő még két tálat, az egyikbe szitáld le a lisztet, a másikba pedig üsd bele a három tojást, és add hozzá a tejet. Egy serpenyőbe önts olajat, annyit, majd a húsokat épphogy ellepje, és forrósítsd fel. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Amint ezzel megvagy, tedd a forró olajba őket, utána pedig közepes lángon süsd, amíg aranybarnák nem lesznek.
Még több hazai fogás!
Ha szereted az itthoni ízeket, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- káposzta
- egytálétel
Rakott káposzta: isteni magyaros fogás
- csirke
- gomba
Csirke bakonyi módra
- marha
- pörkölt
Borjúpörkölt hagyományosan
- káposzta
- egytálétel