5 hipergyors bögrés süti a vendégeknek

Ha szeretnél a vendégeidnek valami finomsággal kedveskedni, de se időd, se kedved a konyhában időzni, akkor próbáld ki bögrés receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kókuszos szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 bögre búzaliszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre író
  • fél csomag olvasztott, lehűtött vaj

A tetejére:

  • fél csomag olvasztott vaj
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 bögre kókuszreszelék

Mindenekelőtt válassz egy 2 dl-es bögrét. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet egy edénybe, majd keverd hozzá a tészta többi alapanyagát.

A tésztát nyújtsd ki, és tedd kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton 10 perc alatt süsd elő. Főzd fel a sütemény tetejére szánt hozzávalókat, majd kend a masszát az elősütött tésztára. Tedd vissza a sütőbe, és nagyjából 10 perc múlva elkészül.

Habkönnyű citromos

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 bögre búzaliszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 3/4 bögre étolaj
  • 3/4 bögre szénsavas ásványvíz vagy szóda

A cukormázhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé

Keverd el a sütőport a liszttel, majd szitáld egy keverőtálba, és add hozzá a többi alapanyagot. Robotgép segítségével keverd simára a tésztát, majd nyújtsd tepsi méretűre. Előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd meg a tésztát. A mázhoz keverd össze a cukrot és a citromlevet, majd egyenletesen oszd el a tészta tetején. Miután kihűlt, kockázd fel a sütit.

Szerecsendió-háromszög

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre búzaliszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 csomag teavaj
  • 4 tojás
  • 1 tábla apróra vágott csokoládé
  • fél csomag sütőpor
  • fél bögre étkezési keményítő
  • 6-8 evőkanál tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió

E recept megvalósításához egy 2 dl-es bögrére lesz szükséged. Olvaszd fel a vajat, majd hagyd annyira kihűlni, hogy ne legyen meleg, de már eldolgozható állapotba kerüljön. Habverővel keverd habosra a kihűlt vajat, apránként adagold hozzá a kristály- és vaníliás cukrot. Addig keverd, míg egyenletes, sima masszát nem kapsz. Ezután add hozzá egyesével a tojásokat, majd a többi alapanyagot is. Nyújtsd ki a tésztát, és tedd kivajazott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben 20 perc alatt lassú tűzön süsd aranybarnára. Ha kihűlt a tészta, vágj belőle háromszögeket.

Angol rétes

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 bögre porcukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom héja és leve
  • 1,5 bögre tej
  • 4 tojás

Mérd ki, majd keverd össze a lisztet, a sütőport és a porcukor felét. Kenj ki egy tepsit 2 evőkanál vajjal, és öntsd bele a lisztes-sütőporos-porcukros elegy felét. Erre morzsold rá a túrót, reszeld rá a citrom héját, majd facsard rá a levét is, és hintsd meg mazsolával. A 4 tojást verd fel a maradék porcukorral, és add hozzá a tejet. Ezt az egészet öntsd a tepsiben várakozó rétegekre. Végül 2 evőkanál vajat darabolj a tetejére. Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészül.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Almakenyér

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3-4 közepes nagyságú alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • fahéj

Keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a 3 tojást, és verd habbá az egészet. Fokozatosan adagolva forgasd össze a sütőporos liszttel. Hámozd meg az almákat, reszeld le nagy lyukú reszelőn, keverd össze ízlésed szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal, majd locsold meg kis citromlével. Az almás masszát keverd a tésztához, és öntsd kivajazott, kilisztezett őzgerincformába. Előmelegített sütőben addig süsd, míg aranybarna nem lesz.

Ezt is szeretjük