4 gyorsan összeüthető tepsis süti

Csak 30 perc!

Váratlan vendégeid jöttek, és nincs mivel megkínálnod őket? Semmi pánik! Íme, néhány omlós, édes finomság.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Extra csokis brownie

Hozzávalók:

  • 3 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10-20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • tetszés szerint tört dió vagy mogyoró

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal. Közben keverd össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a csokoládéhoz. Végül szitáld bele a lisztet.

Ízlés szerint darabolt diót, mogyorót is szórhatsz bele. Öntsd egy kisebb tepsibe, és tedd a sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt kész. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz. Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokis öntettel tálalhatod, de magában is kiváló.

Kókuszos finomság

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tejföl
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5+1 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tábla tortabevonó

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. A hozzávalókat keverd össze, és öntsd egy kis tepsibe, majd tedd a sütőbe. Ha a tészta kihűlt, a tetejére készíts csokimázat, és szórd meg kókuszreszelékkel.

Fahéjas-almás

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 kisebb alma
  • kevés fahéj

Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát összeállítod. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot is. Jól dolgozd össze. Verd fel a tojást, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékre. Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára. Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához. Ezután mehet a tepsibe és a sütőbe. Ha kész, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Szilvás csoda

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 60 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Egy tálban keverd ki a vajat a cukorral. Add hozzá egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a masszát egy jól kivajazott, közepes méretű tepsibe. Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat vágd ketté, és vedd ki a magjukat, majd forgasd bele a cukorral elkevert fahéjba. Szorosan egymás mellé rendezve rakd rá a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kész.

Ezt is szeretjük